Ανοίξτε τα καφέ για να αδειάσουν οι πλατείες και τα πάρκα ….

 Ανοίξτε τα καφέ για να αδειάσουν οι πλατείες και τα πάρκα  ….

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έδωσε μία καλή γεύση για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα και κυρίως ποια θα είναι η συμπεριφορά των Ελλήνων υπό συνθήκες άνοιξης.

Μετά από 5 μήνες καραντίνας δεν μπορεί κανείς να μείνει μέσα και όλοι βγαίνουν έξω με μανία  για να κερδίσουν τις μέρες που χάσανε το προηγούμενο διάστημα λόγω των απαγορεύσεων.

Η Ελλάδα είναι μία καλοκαιρινή χώρα και το «έξω» το αγαπάνε πολύ οι πολίτες της ιδιαίτερα τώρα που είμαστε στον προθάλαμο του καλοκαιριού.

Όταν γράφαμε πριν από μερικές εβδομάδες ότι την καραντίνα θα την «τελειώσει» η άνοιξη αυτό ακριβώς εννοούσαμε.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο όλα τα πάρκα ήταν γεμάτα με παιδιά που βγήκανε να χαρούνε τον ήλιο να τρέξουν να παίξουν μακριά από τον καναπέ του σπιτιού τους και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μπορεί τα σχολεία να είναι κλειστά και να παραμείνουν κλειστά για τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου αλλά οι αυλές τους ήταν γεμάτες το Σαββατοκύριακο  σε σημείο που όλοι να αναρωτιόμαστε ποια η διαφορά αν ήταν ανοιχτά τα σχολεία ;

Θα μπορούσε αυτό που ισχύει από προχθές Δευτέρα για τους μαθητές του Λυκείου με τα δύο τεστ την εβδομάδα για κάθε μαθητή  να ίσχυε και για τους μαθητές του Γυμνασίου και να ανοίγανε και αυτά κανονικά.

Πλέον δεν έχουν κανένα νόημα οι απαγορεύσεις και θα πρέπει τόσο η αρμόδια επιτροπή όσο και η κυβέρνηση να εστιάσουν στην πρόληψη.

Ο κόσμος πλέον λειτουργεί αυθόρμητα και εντελώς αυθόρμητα παραβιάζει όλους τους κανόνες του lock down που πλέον υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Αυτές οι νέες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα πρέπει να συνεχίσει ο κόσμος να προστατεύεται από τον κορονοϊό θα πρέπει να αλλάξει τον σχεδιασμό της επιτροπής και της Πολιτικής Προστασίας.

Θα πρέπει να ανοίξουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ εστίαση και καφέ έστω μόνο σε εξωτερικούς χώρους με όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της πανδημίας για να σταματήσουν να υπάρχουν αυτές οι εικόνες των άναρχων συνωστισμών σε όλα τα υπόλοιπα σημεία των πόλεων.

Ο κόσμος θα πρέπει να διασκορπιστεί και να μην συνωστίζεται σε πάρκα και  παραλίες.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ανοίξουν και αυτές οι κοινωνικές δραστηριότητες που παραμένουν κλειστές και ικανοποιούν τελικά μόνο τα αισθήματα ανασφάλειας που δημιουργεί η πανδημία.

Όσο κλειστήκαμε , κλειστήκαμε, πλέον θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή που οδεύει προς το τέλος της.

 

Ο καιρός αυτής της εβδομάδας θα είναι καλός σε γενικές γραμμές με συμπτώματα αστάθειας και ίσως μικρά διαστήματα  ήπιων βροχοπτώσεων κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Η ανώτερη θερμοκρασία για αυτή την εβδομάδα οι 17 βαθμοί.

 

Είναι γεγονός ότι τα self test που δώσανε 408 θετικά κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές μας γλυτώσανε από τα χειρότερα αφού θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα αν αυτοί οι 408 , οι περισσότεροι ασυμπτωματικοί , πηγαίνανε στο σχολείο το πρωί της Δευτέρας.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης