Από μέρα σε μέρα η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για τις διοικήσεις

 Από μέρα σε μέρα η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών για τις διοικήσεις

Ξαφνιάστηκαν και κατά κάποιο τρόπο ενοχλήθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Δεν περίμεναν (όπως δεν το περίμενε κανείς) ότι οι προγραμματισμένες για σήμερα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα αναβάλλονταν. Σχετικά με τη διαδικασία και την απόφαση αναβολής των συνεδριάσεων διαμαρτύρεται αρκετά έντονα ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Γραμμένος, ο οποίος έχει ήδη ενημερώσει την κ. Δήμητρα Τσανάκα. Ο κ. Γραμμένος θεωρεί ότι η διαδικασία για την αναβολή ήταν λάθος και μέγα ατόπημα. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι στη διαδικασία υπάρχει σημαντική παρατυπία.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας βρέθηκε μπροστά σε διχογνωμία των μελών του καθώς προ εβδομάδας συζήτησε το θέμα των διοικήσεων των νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων. Το δίλλημα ήταν συγκεκριμένο. Ορισμός ή εκλογή; Ο κ. Μουριάδης ανέβαλε τη λήψη απόφασης προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο διαδικαστικά όσο και από πλευράς διαλόγου με τις άλλες παρατάξεις. Στο μεταξύ ερεύνησε την υπόθεση στο Υπουργείο, από όπου έμαθε ότι επίκειται έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου. Φέρεται μάλιστα να πληροφορήθηκε ότι η εγκύκλιος θα δικαιώνει τις απόψεις του επί του νόμου (θα αναφέρει ορισμό νέων διοικήσεων), αυτή θα υπογραφεί και θα σταλθεί στους Δήμους άμεσα. Παρόλα αυτά την Παρασκευή συζήτησε το θέμα με τους επικεφαλής των παρατάξεων οι οποίοι του αναγνωρίζουν προβάδισμα για τις διοικήσεις αλλά θέλουν ισχυρή εκπροσώπηση σε αυτές. Ο Μάκης Παπαδόπουλος πήγε στη συνάντηση με το δικηγόρο του (!), δήλωσε ότι οι χειρισμοί Μουριάδη στο θέμα είναι επικοινωνιακοί. Ο κ. Μουριάδης ισχυρίστηκε ότι πρέπει να έχει την πλειοψηφία σε όλες τις διοικήσεις . Η αντιπολίτευση δεν δέχεται τον διορισμό τόσων πολλών πολιτών, εμμένει στις απόψεις της. Αν υπάρξει η εγκύκλιος που περιμένουν στο Δημαρχείο, με το περιεχόμενο που περιμένουν, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει κι η διοίκηση θα πετύχει τον στόχο της. Η πρόταση της ωστόσο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει κάποιες εκπλήξεις, προκειμένου να ικανοποιηθεί μερικώς η άλλη άποψη και προσέγγιση.

Σήμερα θα συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Δύο φορές. Στη δεύτερη συνεδρίαση θα συζητιόνταν το θέμα των προεδρείων, διοικήσεων κτλ. Επειδή μεσολάβησε νεότερη ενημέρωση από το Υπουργείο (άμεση έκδοση της εγκυκλίου κτλ) οι συνεδριάσεις αναβλήθηκαν. Ουσιαστικά η διοίκηση έπραξε το σωστό αν και διαδικαστικά δεν αποκλείεται να υπάρχει δίκιο στις απόψεις Γραμμένου.  Θυμίζουμε ότι στη συνάντηση των επικεφαλής την Παρασκευή συζητήθηκε και το θέμα των νέων προσφύγων, με αφορμή αυτοψία της Πολεοδομίας στο Ασημακοπούλου. Σχετικό δελτίο τύπου υπήρξε την Παρασκευή νωρίς το απόγευμα.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης