Προτεραιότητα της Περιφέρειας ΑΜΘ το ΒΙΟΠΑ και η πεσμένη γέφυραΕνόψει της έκθεσης του Επιμελητηρίου «Καβάλα EXPO 2019» (στο τέλος του μήνα),  η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος σκοπεύουν να «τρέξουν» όσο το δυνατό καλύτερα και πιο γρήγορα δύο εκκρεμότητες που αφορούν την Περιφέρεια και θέματα της πόλης μας. Επιδίωξη της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι στα εγκαίνια της έκθεσης του Επιμελητηρίου τα πράγματα να έχουν πάρει τη σωστή τους πορεία ώστε να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Και για τα δύο ζητήματα χάθηκε αρκετός χρόνος αλλά αυτό δεν έγινε με ευθύνη μόνο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Πρόκειται για την συμφωνία του φορέα του Επιμελητηρίου Καβάλας με την Περιφέρεια για τη διαχείριση (ουσιαστικά την επαναλειτουργία) του Βιοτεχνικού Πάρκου στη Νέα Καρβάλη αλλά και την υπογραφή της σύμβασης με την Εγνατία οδό ΑΕ για μία σειρά σημαντικών ενεργειών που έχουν σχέση με το σημείο όπου το Νοέμβριο του 2018 έπεσε η γέφυρα (μπροστά από το παλιό νοσοκομείο).

Την προηγούμενη εβδομάδα λύθηκε κατά κάποιο τρόπο η διοικητική εκκρεμότητα στην Εγνατία οδό ΑΕ,  που πλέον έχει και πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Εντός των ημερών θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης, αντικείμενο της οποίας είναι όλα όσα έχουν σχέση με τη γέφυρα. Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και την Εγνατία οδό ΑΕ. Πριν το τέλος του μήνα το θέμα φαίνεται ότι θα έχει οριστικοποιηθεί και η Εγνατία Οδός θα είναι έτοιμη να ασχοληθεί με την εκκρεμότητα μπροστά από το παλιό νοσοκομείο.  Όσον αφορά το Βιοτεχνικό Πάρκο,  οι συζητήσεις με το Επιμελητήριο συνεχίζονται. Σύντομα θα γίνει μία ακόμη συνάντηση του Χρήστου Μέτιου με το Μάρκο Δέμπα, μάλλον στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη. Οι δύο πλευρές προετοιμάζουν τη συμφωνία τους ξεπερνώντας σειρά γραφειοκρατικών προβλημάτων. Η συμφωνία δεν έχει αλλάξει, το Επιμελητήριο θα αναλάβει τη διαχείριση του Βιοτεχνικού Πάρκου. Το ίδιο θέμα συζήτησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου σε συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη πριν από λίγες μέρες.

 

eXTReMe Tracker