• 13 Μαΐου 2024,

Από παράταση σε παράταση τα έργα ύδρευσης

 Από παράταση σε παράταση τα έργα ύδρευσης

Συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Καβάλας. Οι αποφάσεις επί των κυριότερων θεμάτων που ήταν στην ημερήσια διάταξη, ήταν ομόφωνες. Δόθηκαν δύο ακόμη παρατάσεις, για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων ύδρευσης, που και τα δύο έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2015.

Οι παρατάσεις διαδέχονται η μία την άλλη κι έτσι κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα ολοκληρωθούν και τα δύο έργα. Ελπίζουμε ότι θα προλάβουν να τελειώσουν μέσα στο 2017. Ειδικότερα για την κατασκευή του δικτύου ύδρευσης μέσης κεντρικής ζώνης, δόθηκε η έβδομη παράταξη, 47 ημερών. Τώρα το έργο πρέπει να τελειώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται απίθανό. Κατά συνέπεια η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ πρέπει να προετοιμαστεί για την χορήγηση και 8ης παράτασης.

Λιγότερες παρατάσεις έχει πάρει το έργο της κατασκευής δικτύου ύδρευσης περιοχή υψηλής ζώνης. Με την ομόφωνη απόφαση της περασμένης εβδομάδας το έργο πρέπει να προλάβει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2017. Η συγκεκριμένη παράταση είναι η 5η στη σειρά.

Όλες οι αποφάσεις για τις παρατάσεις δίδονται με τη σύμφωνη γνώμη της διαχειριστικής αρχής. Η τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ δε, εισηγείται να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αναδόχων, που άλλωστε αυτοί ζητούν τις παρατάσεις.

Διαβάστε επίσης