Από τη Δευτέρα εμβολιασμοί με το εμβόλιο AstraZeneca

 Από τη Δευτέρα εμβολιασμοί με το εμβόλιο AstraZeneca

Τελικά από την προσεχή Δευτέρα θα αρχίσουν στο Νοσοκομείο οι εμβολιασμοί πολιτών με το εμβόλιο της AstraZeneca. Θα αφορούν ηλικίες που θα κλείσουν ραντεβού 60-64 ετών.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Κλειτσιώτης μίλησε σχετικά στην Πρωινή.

Η συνέντευξη

Ερ: Η είδηση είναι με το εμβόλιο AstraZeneca. Θα κάνει εμβολιασμούς  από την Παρασκευή το Νοσοκομείο Καβάλας.  Εξηγήστε μας περί τίνος πρόκειται.

Απ: Είναι γεγονός ότι και από σήμερα (χθες) η ηλικιακή ομάδα 60-64 μπαίνοντας στο emvolio.gov.gr μπορούνε να δηλώσουνε, ποιοι επιθυμούνε να κάνουν το εμβόλιο και από Δευτέρα θα ξεκινήσουμε και στο Νοσοκομείο μας να εμβολιάζουμε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Θα κάνουμε τρίτο εμβολιαστικό κέντρο το οποίο θα εμβολιάζει με αυτή την εταιρία, εμβόλια αυτής τη εταιρίας. Επομένως όσοι από σήμερα (χθες) δηλώσουνε, πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να εμβολιάσουμε και αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ερ: Αυτό το εμβόλιο θα γίνεται και στο κτίριο του π. ΙΚΑ;

Απ: Αυτή την πληροφορία δεν την γνωρίζω. Εμάς μας ενημερώσανε από το υπουργείο ότι πρέπει να κάνουμε και τρίτο εμβολιαστικό κέντρο για να εμβολιάσουμε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ερ: Που θα γίνει το τρίτο εμβολιαστικό κέντρο;

Απ: Δίπλα στο αμέσως επόμενο εξωτερικό ιατρείο του νοσοκομείου μας.

Ερ: Εμβόλια AstraZeneca παραλάβατε; Πόσα θα παραλάβατε;

Απ: Δεν γνωρίζει το υπουργείο αυτή τη στιγμή πόσοι θα δηλώσουνε. Είναι και αυτό. Θα δούμε αυτή την εβδομάδα πόσα θα μας έρθουνε. Από σήμερα (χθες) θα αρχίσουν αν δηλώνονται στην πλατφόρμα και θα μας στείλουνε και ανάλογα εμβόλια.

Αυτός είναι ο προγραμματισμός του υπουργείου, έτσι γίνεται άλλωστε και με τα εμβόλια της Pfizer η οποία κάθε Δευτέρα μας στέλνει τα εμβόλια. Αυτά τα εμβόλια είναι προγραμματισμένα για την εβδομάδα που τα δουλεύουμε.

Ερ: Πόσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα;

Απ: Το Νοσοκομείο Καβάλας μέχρι στιγμής έχει κάνει περίπου 2.200 εμβόλια. Μαζί με τα εμβόλια που έχουν γίνει στην Ελευθερούπολη, στο Κέντρο Υγείας Καβάλας που ξεκίνησε και αυτό αλλά και στη Θάσο, έχουμε ξεπεράσει τις 3.000 εμβόλια. Μιλάμε για την πρώτη αλλά και τη δεύτερη δόση.

Έχουν ξεκινήσει τα εμβόλια από τις 8/1/2021. Αυτοί οι οποίοι κάνανε 8 του μήνα τη πρώτη δόση μετά από 20-21 μέρες που γίνεται το δεύτερο, έχουν εμβολιαστεί πάρα πολλοί και τη δεύτερη δόση.

Ερ: Αν συγκρίνουμε τα νούμερα του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα που τελευταία αυξήθηκαν με τους ασθενείς του Νοσοκομείου, βλέπουμε ότι τα κρούσματα λίγο ανέβηκαν και οι ασθενείς σας λίγο κατέβηκαν.

Απ: Αυτό είναι γεγονός. Εμείς αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Καβάλας νοσηλεύουμε 20 ασθενείς. 14 σε απλές κλίνες και 6 στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Είναι νούμερα απόλυτα διαχειρίσιμα.

Είναι νούμερα τα οποία πραγματικά μας κάνουνε να αισιοδοξούμε ότι αυτό που λέγεται το τρίτο κύμα ενδεχομένως αν τηρήσουμε όλοι μας τα μέτρα τα οποία ξέρουμε εδώ και ένα χρόνο περίπου να τηρούμε, τις μάσκες μας, τις συναθροίσεις, αυτά τα απλά πράγματα τα οποία γνωρίζουμε, ευχή όλων είναι να ξεπεράσουμε αυτό το λεγόμενο τρίτο κύμα.

Δεν εφησυχάζουμε για κανένα λόγο. Αυτό πρέπει να το λέτε συνέχεια.

Πάμε αρκετά καλά στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, να διατηρήσουμε αυτό. Τα πάμε αρκετά καλά, τηρώντας όμως απαραίτητα όλα τα μέτρα τα οποία τόσο καλά γνωρίζουμε εδώ και ένα χρόνο.

Ερ: Σαν Καβαλιώτης και σαν πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και σαν πρώην Βουλευτής, αυτό το θέμα που ανέκυψε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και το όνομα της, θέλετε να το σχολιάσετε η όχι;

Απ: Στη θέση που είμαι σήμερα δεν μου επιτρέπει να σχολιάζω κάτι τέτοια αλλά σαν πολίτης, σαν πρώην βουλευτής, σαν πρώην δημοτικός σύμβουλος, ναι θα το σχολιάσω. Ο Βασίλης Βασιλικός έχει την εκτίμηση όλων των συμπολιτών μας.

Μας έχει κάνει υπερήφανους. Δυστυχώς όμως οι τελευταίες του δηλώσεις ήταν απαράδεκτες. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος ο οποίος χαίρει εκτίμησης, ένας συμπολίτης μας καθόλα καταξιωμένος να κάνει αυτές τις δηλώσεις.

Θεωρώ ότι ξέφυγε από τα όρια.

Από εκεί και πέρα για αυτά που λέγονται για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, για την ονοματοδοσία, είναι αποφάσεις οι οποίες παίρνονται αλλού. Πιστεύω ότι θα πάρουν την καλύτερη απόφαση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης