• 19 Μαΐου 2024,

Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Παγγαίου για τα αδέσποτα σκυλιά στη Νικήσιανη

 Ανοιχτή επιστολή στο Δήμαρχο Παγγαίου για τα αδέσποτα σκυλιά στη Νικήσιανη

Κύριε Δήμαρχε Παγγαίου Φίλιππε Αναστασιάδη,

Δράττομαι της ευκαιρίας που μου δίνεται από την ανακοίνωση της νέας χρηματοδότησης του Δήμου Παγγαίου για την Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, που αποτελεί τιμή και καύχημα για σας προσωπικά και τον Δήμο συνολικά, και απευθύνομαι σε σας για ένα πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινότητα της Νικήσιανης, του ακριτικού χωριού του δήμου μας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις παρυφές του χωριού, τόπο που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν για μια ευχάριστη βόλτα ,η οποία ωστόσο συνήθως καταλήγει εφιάλτης.

Εκεί, και συγκεκριμένα δίπλα ακριβώς από τις νεόδμητες δεξαμενές του χωριού δραστηριοποιούνται δύο κτηνοτρόφοι οι οποίοι πέρα από τα κοπάδια τους διατηρούν και αγέλες(!) άκρως επικίνδυνων και τρομερά επιθετικών σκύλων.

Τα σκυλιά αυτά δεν διατηρούνται εντός κάποιας περίφραξης, επιτίθενται σε διερχόμενα οχήματα ,δίκυκλα αλλά και πεζούς σε μία περιοχή όπου είναι ιδιαίτερα δημοφιλής.

Εκεί βρίσκεται και ο επίσης καινούργιος δρόμος που πρόσφατα κατασκευάστηκε για τη σύνδεση του χωριού με το <λιβάδι>  τόπο ειδυλλιακό στα σπλάχνα του Παγγαίου οποίος όμως λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας από τα επιθετικά σκυλιά είναι δύσχρηστος.

Πρέπει να επισημανθεί ότι υπήρξαν πάμπολλες επιθέσεις και αρκετά θύματα κινήθηκαν νομικά χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Διαμαρτυρίες είναι ακόμη περισσότερες αλλά ουσιαστική λύση δεν μπορεί να βρεθεί.

Θα ήθελα να προβληματιστείτε: Τα “τσομπανόσκυλα” αυτά θα αξίζουν μια θέση στην μονάδα που πρόκειται να κατασκευαστεί ή αξιολογούνται ως ζώα που λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα;

Θα περισυλλεχθούν ώστε να τους παρασχεθεί η δέουσα περίθαλψη και στοιχειώδης συνθήκες ζωής ή μπορούν να τα καταφέρουν μόνα τους.

Νομίζω πως μια δέσμευση σας ως δήμαρχος Παγγαίου πως θα επιληφθείτε προσωπικά του θέματος ώστε και τα άτυχα ζώα να ζήσουν σε συνθήκες που αρμόζουν για την κοινωνία μας αλλά και οι κάτοικοι να ανασαίνουν επιτέλους ελεύθερα χωρίς τον φόβο των επιθέσεων  των σκύλων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη.

Για αυτόν τον λόγο κ. Αναστασιάδη απευθύνω έκκληση σε σας καθώς η τελευταία πράξη σας για την ομολογουμένως γενναία χορηγία που είναι μια πράξη ανθρωπιάς και πολιτισμού και μαρτυρεί ότι κάτι αλλάζει στον τόπο μας προς το καλύτερο φανερώνει πως διακατέχεστε από φιλοζωικά αισθήματα και σαφώς, ενδιαφέρον προς τους δημότες σας.

Σας καλώ ως ευσυνείδητος και ενεργός πολίτης , λαμβάνοντας υπόψη και το δικαίωμα των ζώων σε πολιτισμένη μεταχείριση αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων να πάρουν πίσω τον τόπο τους να δράσετε ο ίδιος με την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα το ενδιαφέρον για τούς πολίτες αλλά και τις φιλοζωικές ευαισθησίες που αποδεικνύει πως διαθέτετε να παρέμβετε και να λύσετε οριστικά το θέμα.

Ελπίζω η προσπάθεια σας να αποδώσει καρπούς!

Με βαθειά εκτίμηση και ειλικρινή θαυμασμό.

Κάτοικος Νικήσιανης

Διαβάστε επίσης