Από την αρχή οι έρευνες για το χώρο του νέου κυνοκομείου

 Από την αρχή οι έρευνες για το χώρο του νέου κυνοκομείου

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη ένα ακόμη σεμινάριο για τον τρόπο που οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα μπορούν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα των αδέσποτων, με προτεραιότητα την δημιουργία νέων κυνοκομείων. Αυτό το θέμα άλλωστε είναι ένα από τα αντικείμενα του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Φιλόδημος ΙΙ».

Το σεμινάριο στη συμπρωτεύουσα παρακολούθησε ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Ζήσης Μπόνιας. Μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η συζήτηση με τον κ. Μπόνια «βγάζει»  είδηση,  υπό την έννοια ότι όσα γνωστοποίησε ο Δήμος Καβάλας προ μηνών κι αφορούν τα σχέδιά του για ένα καινούργιο κυνοκομείο στο Χαλκερό δυστυχώς δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Διαπιστώθηκε ότι ο επιλεγμένος και προτεινόμενος χώρος για το νέο κυνοκομείο δεν έχει τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος. «Η νέα διοίκηση πρέπει να τα ξεκινήσει όλα από την αρχή. Υπάρχει η αναγκαιότητα για ένα καινούργιο κυνοκομείο αλλά πρέπει να βρεθεί κατάλληλος χώρος. Εντελώς καινούργιος,  χωρίς να υπολογίζεται το αποτέλεσμα των ερευνών της διοίκησης της κ.Τσανάκα» είπε ο Ζήσης Μπόνιας.

Για το πρόβλημα των αδέσποτων σκυλιών τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα μειώθηκαν πολύ τα περιστατικά.

Το γεγονός το αποδίδει στις στειρώσεις που έγιναν,  τις οποίες υπολογίζει περισσότερες από 700.

«Επί των ημερών μας στο δήμο Καβάλας καταβλήθηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια όχι μόνο από τη δημοτική υπηρεσία αλλά και από εθελοντές αλλά και συλλόγους φίλων των ζώων» είπε  ο Ζήσης Μπόνιας.  Παρατηρεί αύξηση του πληθυσμού των γατών στην Καβάλα καθώς όπως σημειώνει η στείρωση αυτών των ζώων στην περιοχή μας, στειρώσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ήταν λιγότερες από τις στειρώσεις αδέσποτων σκύλων.

 

 

Διαβάστε επίσης