«Ήμουν μεθυσμένος» είπε στην απολογία του ο δράστης της δολοφονίας – Αποφασίστηκε η προφυλάκιση του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής

 «Ήμουν μεθυσμένος» είπε στην απολογία του ο δράστης της δολοφονίας – Αποφασίστηκε η προφυλάκιση του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής

Νωρίς χθες το πρωί απολογήθηκε στον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Καβάλας ο 67χρονος δράστης του περιστατικού της δολοφονίας στις Ελεύθερες Παγγαίου (έγινε την Παρασκευή 4 Ιουλίου).

Η απολογία του, παρουσία του συνηγόρου υπεράσπισης Σεραφείμ Σανσαρίδη, διήρκησε δύο περίπου ώρες.

Μετά το τέλος της απολογίας αποφασίστηκε η προφυλάκισή του 67χρονου,  ήδη έγινε η μεταγωγή του στο σωφρονιστικό κατάστημα της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες απολογούμενος ο δράστης δήλωσε πλήρη μεταμέλεια για την πράξη του.

Περιέγραψε καυγά που είχε προηγηθεί όπου σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υποστήριξε ότι το θύμα τον έπιασε από τον λαιμό. Βασικό επιχείρημα του δράστη το ότι η παρέα των τριών ατόμων που ήταν στη γνωστή κατοικία στο χωριό Ελευθερές, είχε νωρίτερα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη σύλληψη του δράστη και μετά κάνεις από τις αστυνομικές αρχές δεν έκανε αιματολογικό έλεγχο στον άτυχο 54χρονο (θύμα της δολοφονικής πράξης).

Ούτε βέβαια στον παρόντα τρίτο της παρέας και αυτόπτη μάρτυρα, όπως επίσης στο δράστη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατηγορητήριο δέχεται ότι ο δράστης την ώρα του περιστατικού ήταν μεθυσμένος.

Η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αφορά ανθρωποκτονία από πρόθεση,  οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Στην απολογία του ο 67χρονος -σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- ισχυρίζεται ότι πρόθεση είχε να εκφοβίσει με το όπλο το θύμα και όχι να τον πυροβολήσει.

Στο δικαστήριο εκτός από τον συνήγορο υπεράσπισης ήταν χθες το πρωί για συμπαράσταση του κατηγορουμένου συγγενείς του από το χωριό των Ελευθερών.

Διαβάστε επίσης