• 19 Μαΐου 2024,

Από την Παρασκευή περιμένει να βγει από το Νοσοκομείο

 Από την Παρασκευή περιμένει να βγει από το Νοσοκομείο

Συγγενής ασθενούς που νοσηλεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Νοσοκομείο Καβάλας διηγήθηκε στην εφημερίδα μας την μικρή περιπέτεια που η οικογένεια αντιμετωπίζει. Ηλικιωμένη γυναίκα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο την περασμένη Παρασκευή 2 Αυγούστου αλλά ακόμη και χθες Δευτέρα (τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι) παρέμεινε σε κρεβάτι του νοσηλευτικού ιδρύματος!

Πρόκειται για το γνωστό πρόβλημα των λεγόμενων «δευτερογενών διακομιδών», τις οποίες αδυνατεί να εξυπηρετήσει σε σωστό χρόνο το ΕΚΑΒ. Στην προκειμένη περίπτωση η ασθενής πρέπει να μεταφερθεί από το νοσοκομείο στη Χρυσούπολη. Κακή σύμπτωση το γεγονός ότι δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει άμεσα το ασθενοφόρο του κέντρου υγείας Χρυσούπολης που έτσι κι αλλιώς λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Καβάλας εξηγούν ότι οι «δευτερογενείς διακομιδές» καθυστερούν πολύ περισσότερο τώρα το καλοκαίρι λόγω της αυξημένης δουλειάς των ασθενοφόρων που είναι λογικό να δίνουν αλλού προτεραιότητα. Αυτή όμως η τακτική όσο κι αν δικαιολογείται από τις επείγουσες καταστάσεις που πάντα προηγούνται, δημιουργεί προβλήματα σε ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο. Κι ενώ πρέπει να μεταφερθούν στο σπίτι τους αμέσως μόλις εκδοθεί το εξιτήριο, αυτό γίνεται μετά από 4-5 ημέρες. Ελπίζουμε ότι η υπόθεση που τέθηκε υπόψη μας από συγγενείς ασθενούς  θα εξυπηρετηθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα. Και το νοσοκομείο άλλωστε δεν το συμφέρει να κρατά στα κρεβάτια του ανθρώπους που έχουν ολοκληρώσει τη νοσηλεία τους.

 

Διαβάστε επίσης