• 6 Μαΐου 2024,

Σκακιστικός κι ευχάριστος συνωστισμός στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου

 Σκακιστικός κι ευχάριστος συνωστισμός στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου

Με τον καθιερωμένο διπλό γύρο αγώνων συνεχίστηκε  δεύτερη μέρα χθες στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου το 28ο διεθνές τουρνουά σκάκι που κάθε Αύγουστο γίνεται στην Καβάλα, στους χώρους μέσα και έξω από το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Από το πρωί υπήρξε ένας ευχάριστος συνωστισμός αφού οι σκακιστές σε πολλές περιπτώσεις προσέρχονται μαζί με συγγενικά ή και φιλικά τους πρόσωπα.

Είναι όμορφες οι σκηνές που διαδραματίζονται καθώς πέρα από τις κλασικές αναμετρήσεις στο σκάκι,  υπάρχουν και οι ιδιαίτερες στιγμές του τουρνουά. Οι γονείς να συμπαραστέκονται στα μικρά τους παιδιά,  να τα φωτογραφίζουν.

Σε άλλες περιπτώσεις πιτσιρίκια βρίσκονται αντιμέτωποι σε αγώνα σκάκι με ενήλικες. Η διαφορά ηλικίας είναι πολύ μεγάλη αλλά δεν επηρεάζει την ουσία της αναμέτρησης. Στο οργανωτικό του φετινού τουρνουά δραστηριοποιούνται αρκετοί άνθρωποι. Εθελοντές, φίλοι του σκακιού στην Καβάλα άλλα και μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σκακιστικών συλλόγων.

Επικεφαλής οργανωτικά είναι ο Βασίλης Θεοδωρίδης, Και ο ίδιος και άλλοι εκπρόσωποι του τοπικού σκακιστικού ομίλου χρησιμοποιούν την εμπειρία τους για να διαχειριστούν καταστάσεις, να λύσουν προβλήματα που ανακύπτουν την τελευταία στιγμή. Και εφέτος οι διακεκριμένοι σκακιστές του τουρνουά αγωνίζονται στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». 20 παρτίδες σκάκι σε κάθε γύρο μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο μέσω της εταιρίας ΜΑΝ ΒΙΖ. Στους χώρους των αγώνων καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρχει ησυχία, στόχος που επιτυγχάνεται εύκολα και παρά το συνωστισμό.

Την Κυριακή που ξεκίνησαν οι αγώνες δεν υπήρξαν εκπλήξεις στα αποτελέσματα. Μοναδική μικρή έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η ισοπαλία σκακιστή που ανάμεσα σε αυτούς που λαμβάνουν μέρος του τουρνουά είναι το νούμερο 5. Για την εξυπηρέτηση των σκακιστών και των συγγενών- φίλων τους λειτουργεί κυλικείο στο χώρο του «Ζέφυρου». Πολλοί μάλιστα γονείς και κηδεμόνες περνούν την ώρα τους εκεί επωφελούμενοι μία χρήσιμη για την περίοδο που διανύουμε παχιά σκιά. Οι διοργανωτές διαθέτουν στους σκακιστές αναμνηστικές μπλούζες.

Είναι επίσης όμορφη εικόνα κάποιοι από τους συμμετέχοντες να παίζουν σκάκι φορώντας την μπλούζα του τουρνουά. Η διοργάνωση τελειώνει την Κυριακή αργά το μεσημέρι με την καθιερωμένη διαδικασία των απονομών. Είναι νωρίς ακόμη για προβλέψεις καθώς χθες βράδυ συμπληρώσαμε μόλις τον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

 

Διαβάστε επίσης