• 24 Απριλίου 2024,

Ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας διόρθωσε το Σαββατοκύριακο βλάβες των προηγούμενων ημερών

 Ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας διόρθωσε το Σαββατοκύριακο βλάβες των προηγούμενων ημερών

Σε γενικές γραμμές ήταν ήσυχο το προηγούμενο σαββατοκύριακο από πλευράς διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος. Διακοπή και όχληση πολιτών υπήρξε μόνο το Σάββατο το μεσημέρι σε περιοχή του Τιμίου Σταυρού.

Όπως εξηγεί ο τοπικός ΔΕΔΔΗΕ,  οφείλονταν σε προγραμματισμένη εργασία για την αντικατάσταση διακόπτη ώστε η ευρύτερη περιοχή του Τιμίου Σταυρού να πάψει να εξυπηρετείται από εφεδρική γραμμή. Ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας σημειώνει ότι για τη διακοπή ρεύματος το μεσημέρι του Σαββάτου φρόντισε να ενημερώσει τους κατοίκους που επηρεάστηκαν. Έστω κι αν αυτό έγινε την τελευταία στιγμή. Για να λυθεί οριστικά βλάβη προηγούμενων ημερών σημειώθηκε διακοπή ρεύματος την Κυριακή το μεσημέρι στην οδό Ομονοίας. Ευτυχώς η αγορά ήταν κλειστή και δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες και σε αυτή την περίπτωση. Η τοπική Υπηρεσία προσπάθησε να ενημερώσει τους θιγόμενους.

Χθες το πρωί υπήρξε ανακοίνωση από τον βουλευτή Μακάριο Λαζαρίδη, ο οποίος μετέφερε στην τοπική κοινωνία πληροφορίες για την αιτία των συχνών διακοπών. Αυτές προέρχονταν από τον επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ στην Αθήνα. Από την πλευρά του τίθεται το θέμα της παλαιότητας του δικτύου των οπτικών ινών. Ωστόσο δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος ότι αυτός είναι ο λόγος των συχνών διακοπών καθώς τα περισσότερα υπόγεια καλώδια ειδικά στο κέντρο της Καβάλας μπήκαν πρόσφατα.

Υπάρχουν βέβαια και υπόγεια καλώδια 30 και περισσοτέρων ετών αλλά αυτά είναι λίγα. Ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας που προσπαθεί να διαφωτίσει την όλη υπόθεση,  να εξηγήσει τις συχνές διακοπές ρεύματος, παρουσιάζει τα γνωστά επιχειρήματα που η στην εφημερίδα μας δημοσίευσε τις προηγούμενες ημέρες. Επιμένει να επιρρίπτει ευθύνες στο έργο των οπτικών ινών. Αναφέρει ότι πρόκειται για μία ενοχλητική διαδικασία που πολλές φορές προκαλεί βλάβες στο υπόγειο δίκτυο. Οι απόψεις των εκπροσώπων του τοπικού ΔΕΔΔΗΕ μεταφέρονται ανεπίσημα αφού σε γενικές γραμμές η εταιρία παραπέμπει σε υπευθύνους επικοινωνίας στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ χθες το πρωί δεν λειτουργούσαν τα τηλέφωνα στο Διοικητήριο. Όπως είπαν εκπρόσωποι των υπηρεσιών,  η βλάβη οφείλονταν στις διακοπές ρεύματος και στο γεγονός ότι τέθηκε εκτός λειτουργίας προσωρινά το πρόγραμμα «ΣΖΕΥΞΙΣ». Την Παρασκευή οι διακοπές ρεύματος στη δημοτική ενότητα Ελευθερών προκάλεσαν διακοπή νερού με αποτέλεσμα να δεχθεί κριτική και η ΔΕΥΑ Παγγαίου. Προς ενημέρωση των καταναλωτών της δημοτικής ενότητας Ελευθερών υπήρξε και ανακοίνωση της ΔΕΥΑ Παγγαίου που εξηγούσε ότι η διακοπή νερού οφείλονταν στη διακοπή ρεύματος που είχε προηγηθεί.

Διαβάστε επίσης