• 16 Απριλίου 2024,

Από την Τρίτη οι 18 εκδηλώσεις των φετινών Ελευθερίων

 Από την Τρίτη οι 18 εκδηλώσεις των φετινών Ελευθερίων

Το πρωί της Πέμπτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ελευθερία 2021». Οι εκδηλώσεις γίνονται στην Καβάλα από την Τρίτη 22 Ιουνίου μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου.

Περιλαμβάνουν 18 γεγονότα. Από αυτά τα δέκα αφορούν εξωτερικούς χώρους. Πολλές εκδηλώσεις είναι θρησκευτικές ενώ υπάρχουν εκθέσεις που θα φιλοξενηθούν στην δημοτική καπναποθήκη. Η οποία έτσι ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό.

«Θα τιμήσουμε τους προγόνους μας. Μαζί με μία αναδρομή στα γεγονότα του 1821. Τιμούμε και τον πολιούχο Απόστολο Παύλο. Οι εκδηλώσεις είναι ένα μικρό ταξίδι πατριδογνωσίας. Προσκαλώ τους καβαλιώτες σε  αυτές» είπε μεταξύ άλλων ο Θόδωρος Μουριάδης.

Ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο για το καλαίσθητο πρόγραμμα και τη θαυμάσια σύνθεση στο έντυπο του προγράμματος. Χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την επίσκεψη στην Καβάλα και της Προέδρου της Δημοκρατίας (στις 2 Ιουλίου).

Μίλησε με καλά λόγια για τη συνεργασία των τοπικών φορέων και για τα «Ελευθερία» του 2021. Εξήγησε ότι ο ίδιος, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης έστειλαν επιστολή στον Νίκο Χαρδαλιά από τον οποίο ζητούν άδεια να πραγματοποιηθεί φέτος κανονικά η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αποστόλου Παύλου κατά την παραμονή της γιορτής δηλαδή το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουνίου.

Ο Μητροπολίτης είπε ότι αν δεν δοθεί η άδεια – δεδομένων άλλων γεγονότων που γίνονται και μοιάζουν με τη λιτανεία μιας ιερής εικόνας- θα είναι προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων η Μητρόπολη θα βραβεύσει  με το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου τον Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η εκδήλωση θα γίνει μάλλον στο βαπτιστήριο της Λυδίας.

Για τη συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων μίλησε ο Κώστας Αντωνιάδης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να επιτραπεί από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αποστόλου Παύλου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων -είπε ο Κώστας Αντωνιάδης- έχει ιδιαίτερη αξία καθώς όπως τόνισε σηματοδοτεί την απελευθέρωση της Καβάλας.

Τέλος ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» Τάκης Αγγελίδης είπε ότι «…με τις εκδηλώσεις τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες καβαλιωτών που οδήγησαν στην απελευθέρωση της πόλης». Στη συνέντευξη τύπου μίλησε και η κ. Άλκηστης  Βλάχου. Εκπρόσωπος της «Δημωφέλειας» που όπως ανακοινώθηκε ασχολήθηκε ειδικότερα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης