Από τις 15 Ιουνίου περισσότερο καλοκαίρι ….

 Από τις 15 Ιουνίου περισσότερο καλοκαίρι ….

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει όλες εκείνες τις συνθήκες που θα μας βοηθήσουν να ζήσουμε ένα καλοκαίρι που θα θυμίζει αρκετά τα προηγούμενα αλλά δεν θα έχει την ίδια διάρκεια.

Βέβαια πάντα υπό νέους όρους αφού για μερικούς μήνες ακόμα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε παρέα με τον κορονοϊό τον οποίο και θα πρέπει να διατηρήσουμε σε απόσταση ασφαλείας.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και μετρημένοι στις συμπεριφρές μας τηρώντας τις οδηγίες που μας δίνουν.

Και το φετινό καλοκαίρι του Covid- 19 θα έχει τελικά μουσική και αλκοόλ στις παραλίες αλλά δεν θα έχει αγκαλιάσματα αφού ο καθένας θα πρέπει να μάθει να διασκεδάζει κάτω από την ομπρέλα του.

Τα ομαδικά παιχνίδια θα πρέπει να τα βγάλουμε από το πρόγραμμα για όσο χρεαστεί.

Νωρίτερα ανοίγουν και τα γυμναστήρια αλλά και οι κατασκηνώσεις οι παιδικές.

 

Το γεγονός ότι αποφύγαμε τον αιφνιδιασμό είναι μία μεγάλη νίκη αλλά δεν είναι το παν.

Καταφέραμε να γλυτώσουμε από τα χειρότερα που ζήσανε με τον πιο έντονο τρόπο  γειτονικές μας χώρες  και πλέον είμαστε εμείς που έχουμε το πάνω χέρι.

Σίγουρα και μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε νέα κρούσματα αλλά θα έχουμε τον χώρο , τον χρόνο και περισσότερα μέσα για να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Οι πιθανότητες πλέον είναι με το μέρος μας.

 

Όσο αφορά την επίθεση με το βιτριόλι η αστυνομία οδηγείται στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ηθικός αυτουργός στην επίθεση που έχει άλλοθι αφού έβαλε κάποιον άλλο να κάνει την δουλειά.

Για τον λόγο αυτό και δεν υπάρχει εξέλιξη  στην υπόθεση.

Πάντως είναι πολύ πιθανό, και έτσι να είναι τελικά τα πράγματα,  να καταφέρουν να διελευκάνουν την υπόθεση.

 

Η επόμενη ευχάριστη είδηση είναι για τους μαθητές αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υπουργού Υγείας τα σχολεία σε καμία περίπτωση δεν θα ανοίξουν πριν την  1 Αυγούστου.

Σίγουρα νωρίτερα αλλά όχι μέσα στον Αύγουστο όπως είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα.

 

Δεν είναι μόνο η άρση των μέτρων που μας φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι έτσι όπως το γνωρίζαμε πριν τον κορονοϊό αλλά και οι καιρικές συνθήκες που γίνονται όντως καλοκαιρινές.

Μετά από μία μακρά περίοδο αστάθειας είμαστε νομίζω ότι για ένα καλοκαίρι έτσι όπως το έχουμε όλοι στο μυαλό μας. Καλημέρα σας και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης