• 30 Απριλίου 2024,

Από τον Γιώργο Καραγιάννη στον Αντώνη Αντωνίου

 Από τον Γιώργο Καραγιάννη στον Αντώνη Αντωνίου

Η εκλογή του Αντώνη Αντωνίου στη θέση του Β` Αντιπροέδρου της Σουπερ Λιγκ  2, αποτελεί σίγουρα μια ξεχωριστή στιγμή για τον Καβαλιώτη παράγοντα.  Φυσικά και για τον ΑΟΚ που επιστρέφει δυναμικά στα κέντρα αποφάσεων μετά από πολύ καιρό.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια όταν ο Γιώργος Καραγιάννης, ως εκπρόσωπος  της ΠΑΕ ΑΟΚ είχε εκλεχθεί στο Δ. Σ της ΕΠΑΕ. Πρόεδρος ήταν ο Γιώργος Δέδες που άφησε τη σφραγίδα του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Δέδες τελικά  είχε ανατραπεί  από την προεδρία της ΕΠΑΕ το 1997 από τον Σωκράτη Κόκκαλη και δύο στενούς του συνεργάτες, τον Θωμά Μητρόπουλο και τον Γιώργο Λούβαρη, κάτι που θεωρείται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο. Την ίδια χρονιά ανατράπηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Κώστας Τριβέλλας, που θεωρούνταν άνθρωπος του Δέδε.

Είχε διαδεχθεί το 1989 τον Γιώργο Ρεβελάκη στη θέση του προέδρου της  ΕΠΑΕ και θήτευσε έως το 1997. Στη συνέχεια τον διαδέχθηκαν ο Στέλιος Σφακιανάκης και ο Κώστας Αλαμάνος.  Σε μια εποχή με πολλές δικαστικές διαμάχες.

Ο Γιώργος Καραγιάννης έδωσε μεγάλο αγώνα στην Αθήνα για να βοηθήσει τον ΑΟΚ. Κάτι που αναγνωρίστηκε απ`  όλους.  Το 1998 συμμετείχε στην λεγόμενη κίνηση τω «10» και επανήλθε με τον Κώστα Αλαμάνο στο Δ. Σ μετά από απόφαση του Εφετείου των Αθηνών  κάνοντας την εξής δήλωση :  «θα καλέσω οπωσδήποτε την Γ.Σ. της Α’ Εθνικής, σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου»

Η ΕΠΑΕ τότε είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της Α` Β` και Γ` Εθνικής.   Το 1996 είχε μετονομαστεί σε «Ελληνικός Σύνδεσμος Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών» (Ε.Σ.Α.Π.Ε.).

Διαβάστε επίσης