• 17 Μαΐου 2024,

Αποδρομολόγηση του «Νικητή» και επιβολή προστίμου προτείνει το Σ.Α.Σ

 Αποδρομολόγηση του «Νικητή» και επιβολή προστίμου προτείνει το Σ.Α.Σ

Την Πέμπτη 27 Απριλίου συνεδρίασε στην Αθήνα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.). Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε το γνωστό πρόβλημα στη γραμμή του Πρίνου όπου το φέρι μποτ «Νικητής» δεν διαθέτει τα απαραίτητα πιστοποιητικά και έτσι δεν εκτελεί τα προγραμματισμένα για αυτό δρομολόγια.

Το σχετικό πρακτικό και πάντα επί του θέματος, αναφέρει την ακόλουθη γνωμοδότηση: « Ομόφωνα θετικά στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων και στην ανάκληση ανακοίνωσης δήλωσης δρομολόγησης του πλοίου». Μετά από αυτή την εξέλιξη το Υπουργείο Ναυτιλίας εντός των ημερών θα λάβει σχετική απόφαση.

Επικυρώνοντας τη γνωμοδότηση, αλλάζοντας την κτλ. Η γνωμοδότηση ωστόσο ισχύει, είναι ισχυρή και φυσικά στηρίζεται σε έγγραφα που είχε και έχει στη διάθεση του και το Σ.Α.Σ. και το Υπουργείο. Έγγραφα του Λιμεναρχείου Καβάλας. Αν το πλοίο «Νικητής» αποδρομολογηθεί τότε τα δρομολόγια του θα αναλάβουν να τα εκτελούν πλοία άλλων εταιριών. Και στη γραμμή του Πρίνου αλλά και σε αυτήν της Κεραμωτής.

Παρά την αλλαγή του μήνα (Μάης), τα δρομολόγια μέχρι τις αρχές του Ιούνη παραμένουν 3 στη γραμμή του Πρίνου. Δεν αλλάζουν ούτε στη γραμμή της Κεραμωτής. Έτσι για το διάστημα 1 με 8 Μάη θα γίνονται και τα τρία κανονικά (Πρίνος- Καβάλα- Πρίνος) αφού θα τα εκτελούν τα πλοία «Παναγία Θάσου», «Άγιος Παντελεήμονας». Από τις 9 Μάη και μετά το πρόγραμμα προβλέπει δρομολόγια και με τα πλοία «Αγία Βαρβάρα» και «Νικητής».

Διαβάστε επίσης