Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για αγορά δικύκλων για τη Δημοτική Αστυνομία

 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για αγορά δικύκλων για τη Δημοτική Αστυνομία

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής η οικονομική επιτροπή του δήμου Καβάλας και μετά από καιρό εμφανίστηκε στη συνεδρίαση δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Επρόκειτο για τον Μανώλη Κελαϊδάκη. Τόσο τα τακτικά, όσο και τα έκτακτα θέματα, εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Η κυριότερη είδηση αφορά στην αγορά τριών δικύκλων για την κάλυψη των αναγκών της Δημοτικής Αστυνομίας. Τα δίκυκλα θα είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του νέου έτους και θα κοστίσουν στο δήμο Καβάλας 13.500 ευρώ. Από τον Αύγουστο του 2015, όταν η Δημοτική Αστυνομία επανήλθε στην ενεργό δράση ως ξεχωριστή υπηρεσία στην πόλη μας, διέθετε μόνο αυτοκίνητα και όχι δίκυκλα. Τα δίκυκλα της προηγούμενης περιόδου είχαν απορροφηθεί από άλλες υπηρεσίες του δήμου, κατά το διάστημα που η Δημοτική Αστυνομία είχε καταργηθεί.

Τα θέματα που ομόφωνα εγκρίθηκαν εχθές αφορούν στην κήρυξη έκπτωτου του αναδόχου ο οποίος είχε κερδίσει μέρος διαγωνισμού για την προμήθεια λογισμικών συστημάτων χρησιμοποιούμενων στο κλειστό κολυμβητήριο. Το παράδοξο είναι ότι η εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη επειδή δεν κάλυψε εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης ύψους εξήντα ευρώ.

Κατακυρώθηκε προσωρινά στην εταιρεία των αδελφών Μπουμπούνα το αποτέλεσμα διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων για το δήμο Καβάλας και τα νομικά του πρόσωπα έτους 2018. Η εταιρεία προσέφερε έκπτωση 2,5% ενώ η εταιρεία Σαμέρκας προσέφερε έκπτωση 1,8%. Το έργο έχει προϋπολογισμό δύο εκατομμύρια ευρώ.

Συνεχίζεται η διαδικασία για την επιλογή αναδόχου σχετικά με την εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης αναφορικά με τους δρόμους και τους πεζόδρομους του κέντρου της πόλης. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι το έργο θα αναλάβει η εταιρεία η οποία δεν εδρεύει στην Καβάλα.

Ο δήμος Καβάλας θα επιχορηγήσει με ποσό 37.000 ευρώ το Δημοτικό Ωδείο προκειμένου να πληρωθούν οι συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του καλοκαιριού. Κανονικά προχωρά ο διαγωνισμός για την προμήθεια των ειδών καθαριότητα, επαναπροκηρύσσεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων – εκτυπωτών – σαρωτών – φαξ. Τέλος, εγκρίθηκε το πρακτικό Νο 1για την ανακήρυξη μειοδότη και ανάθεση σύμβασης για το έργο «Ανακαίνιση – ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίου πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού». Προσωρινή ανάδοχος είναι η Γενική Κατασκευαστική Εταιρεία με έκπτωση 63%.

Στο περιθώριο της συνεδριάσεως έγινε γνωστό ότι στο δήμο Καβάλας προχωρούν οι διαδικασίες ώστε να εγκριθούν σε επόμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του 2018. Για το τεχνικό πρόγραμμα η διαβούλευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης