Αποφασίστηκε τακτική για πιο γρήγορες αποζημιώσεις των αγροτών του Παγγαίου

 Αποφασίστηκε τακτική για πιο γρήγορες αποζημιώσεις των αγροτών του Παγγαίου

Ο Υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι βουλευτές Μακάριος Λαζαρίδης- Γιάννης Πασχαλίδης βρέθηκαν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στο Ποδοχώρι σε συνάντηση με αγρότες της περιοχής.

Σε αυτή τη συνάντηση φαίνεται να αποφασίστηκε η τακτική που θα ακολουθηθεί για πιο γρήγορες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ και όσον αφορά τις ζημιές από τη χθεσινή κακοκαιρία. Είναι αυτό που συζητήθηκε τηλεφωνικά το πρωί μεταξύ του Υπουργού Γεωργαντά και του Μακάριου Λαζαρίδη, αυτό που ανακοίνωσε επίσης σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου ο κ. Αναστασιάδης.

Πρόκειται για οριζόντια λύση αποζημιώσεων χωρίς τις συνηθισμένες εκτιμήσεις κτλ. Τέθηκε επίσης θέμα παράτασης προθεσμιών σε ρυθμισμένα χρέη αγροτών προς την εφορία.  Σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος προτιμά διαδικασία καθολικής -όπως την περιγράφει- αποζημίωσης.

Με εκτιμήσεις όχι ανά κτήμα αλλά ανά περιοχή. Στη συνέχεια θα υπάρξει κάθετη αποζημίωση ανά στρέμμα. Αύριο αυτά θα γίνουν πιο αναλυτικά γνωστά στη σύσκεψη που προκαλεί ο Δήμαρχος Παγγαίου στην Ελευθερούπολη.

Φωτογραφία: Center TV

Διαβάστε επίσης