Αποφασίζεται όριο θητειών για τους συνδικαλιστές δημοτικούς υπαλλήλους

 Αποφασίζεται όριο θητειών για τους συνδικαλιστές δημοτικούς υπαλλήλους

Την προσεχή Τετάρτη (μεθαύριο) 22 Μαρτίου πραγματοποιείται στην Καβάλα τακτική γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Καβάλας.

Είναι το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων στους Δήμους του Νομού με 600 περίπου μέλη. Όλοι εργαζόμενοι στους Δήμους Καβάλας και Νέστου. Το βασικό θέμα της γενικής συνέλευσης αφορά την αλλαγή άρθρων του καταστατικού του σωματείου.

Αλλάζει το ποσό της εισφοράς των μελών, το ποιοι θα έχουν το δικαίωμα να εκλεγούν στο διοικητικό του συμβούλιο. Πρόκειται επίσης να αποφασιστεί και να ισχύει και όριο θητειών. Πρώτη φορά προτείνεται στη συνέλευση και για τις θέσεις προέδρου- αντιπροέδρου και γενικού γραμματέα του ίδιου σωματείου να υπάρχει όριο 3 θητειών. Δηλαδή 9 ετών. Είτε συνεχόμενων, είτε κατά διαστήματα.

Η πρόταση προερχόμενη από το σημερινό δ.σ. επιδιώκει να εξασφαλίσει την αλλαγή των προσώπων στο προεδρείο προκειμένου να μην υπάρχουν «ισόβιοι» πρόεδροι (αντιπρόεδροι, γενικοί γραμματείς) ενώ το όριο δεν θα ισχύει για τις άλλες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου.

Η προσέγγιση είναι σωστή μιας και γενικά έχει αποδειχθεί ότι η πολυετής παραμονή των ίδιων προσώπων στις ίδιες θέσεις εμποδίζει την ανανέωση και την πρόοδο της δημοκρατίας. Είναι δε περίεργο που το όριο θητειών δεν υιοθετείται σε άλλες θέσεις και φορείς αν και στο παρελθόν υπήρξε ως ιδέα ακόμη και για τους βουλευτές! Για το συγκεκριμένο σωματείο η πρωτοβουλία και η πρόταση είναι σίγουρα μια ευχάριστη έκπληξη.

Η συνέλευση του σωματείου επειδή θα αλλάξει άρθρα του καταστατικού θα πρέπει να γίνει με αυξημένη παρουσία μελών. Τουλάχιστον το 50%. Σε συνεννόηση με τους δύο Δημάρχους (Καβάλας και Νέστου) το σωματείο όρισε την πραγματοποίηση της το μεσημέρι (εν ώρα εργασίας) ώστε να υπάρξει στη συνέλευση η απαραίτητη συμμετοχή.

Με άλλη αλλαγή στο καταστατικό οι εργαζόμενοι ΙΔΟΧ των παιδικών σταθμών, θα μπορούν να είναι και υποψήφιοι στις εκλογές του σωματείου. Σήμερα έχουν τη δυνατότητα να είναι μόνο μέλη αυτού. Σημειώνουμε ότι το συγκεκριμένο σωματείο πρόσφατα άλλαξε πρόεδρο.

Νέος πρόεδρος είναι ο κ. Τάσος Γιαμαλίδης (φωτογραφία) μιας και η κ. Παναγιωτίδου παραιτήθηκε (και από μέλος του διοικητικού συμβουλίου) λόγω του ότι είναι υποψήφια βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Καβάλας. Αντίθετα η κ. Ευστρατία Χριστοδούλου παραιτήθηκε από το προεδρείου αλλά έμεινε απλό μέλος του συμβουλίου. Η κ. Χριστοδούλου είναι υποψήφια βουλευτής ΠΑΣΟΚ Καβάλας.

Διαβάστε επίσης