• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Αποκλεισμός σκακιστών από το τουρνουά λόγω των μέτρων πρόληψης του Covid

 Αποκλεισμός σκακιστών από το τουρνουά λόγω των μέτρων πρόληψης του Covid

Η Κυριακή ήταν η πρώτη μέρα του διεθνούς τουρνουά σκάκι της Καβάλας.

Τα διαδικαστικά που ανέκυψαν ήταν αρκετά σοβαρά αφού οδήγησαν και σε αποκλεισμό αθλητών από τους αγώνες. Λόγω μη τήρησης των προϋποθέσεων για την πρόληψη του Covid. Και σε αυτά αναφέρθηκε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής κ. Βασίλης Θεοδωρίδης.

Η συνέντευξη

Ερ: Καταρχήν πόσοι είναι τελικά οι συμμετέχοντες στο διεθνές τουρνουά Σκάκι;

Απ: Η πρόβλεψη ότι θα ξεπεράσουμε τους 300 συμμετέχοντες τελικά δεν επαληθεύτηκε. Είναι 294. Πάρα πολλοί ξένοι για υγειονομικούς λόγους δεν μπόρεσαν να έρθουν τελικά. Επίσης κάποιους δεν τους επιτρέψαμε να παίξουν γιατί είναι καθορισμένο το υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί. Μπορεί κάποιοι να αποχώρησαν εκνευρισμένοι αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες. Μερικοί θα συνεχίσουν από το Β` γύρο.

Ερ: Πείτε μας λίγο σε ποιες περιπτώσεις ανάψατε «κόκκινο» στους σκακιστές; Ήταν Έλληνες, ήταν ξένοι;

Απ: Ήταν Έλληνες αλλά και ξένοι. Πρέπει σχολαστικά να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, είχαμε κάποια προβλήματα. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Αυτό μας ανάγκασε να πάμε σε δυο αγωνιστικούς χώρους που μας δημιουργούν οργανωτικά προβλήματα. Αν επιτρεπόταν και τους ξένους που κόψανε, τους Τούρκους την τελευταία στιγμή που ήταν 8 στον αριθμό τότε θα ξεπερνούσαμε τους 300. Πάντοτε έρχονται Τούρκοι στο τουρνουά. Γνωρίζαμε ότι θα έρθουν, ειδικά από την Κωνσταντινούπολη. Έχει βγει κεντρική κυβερνητική οδηγία μέχρι τις 5 Αυγούστου, ότι απαγορεύεται να έρθουν οι Τούρκοι στην Ελλάδα. Είδαμε και άλλες τέτοιες περιπτώσεις από  χώρες όπως η Ινδία και η Αλγερία. Επίσης δεν  ήρθαν και από εκεί.

Ερ: Το θέμα του κλιματισμού στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης λύθηκε;

Απ: Εν μέρει λύθηκε. Αρχικά πιστεύαμε ότι θα έχουμε και τη μικρή την αίθουσα αλλά δεν μπόρεσε να φτιαχτεί έγκυρα.   Ευτυχώς στην πιο μεγάλη αίθουσα προς την πλευρά του Δημαρχείου ένα συνεργείο από τη Θεσσαλονίκη δουλεύοντας μέχρι αργά το Σάββατο, κατάφερε να την αποκαταστήσει. Τουλάχιστον πάνω στη σάλα τη μεγάλη και κάτω στην αίθουσα έχουμε καλή θερμοκρασία. Βέβαια είχαμε και την ατυχία να πέσουμε πάνω στον καύσωνα. Δεν μπορεί να παιχτεί σκάκι χωρίς κλιματισμό.  Ευτυχώς αυτές οι αίθουσες είναι τακτοποιημένες. Όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι, Εξάλλου το κτίριο της Μεγάλης Λέσχης έχει μια αρχοντιά. Κάτω φαίνεται στη βιτρίνα, τα παιδιά που παίζουν σκάκι. Είναι πολύ ωραίο.

Ερ: Το πρώτο 24ωρο της διοργάνωσης ήταν αυτό της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων με τις καλές και τις άσχημες πλευρές.

Απ: Έχουμε άσχημες στιγμές, γιατί γίνονται παρεξηγήσεις. Έρχεται ο άλλος από μακριά, κάνει τόσα χιλιόμετρα για να παίξει και τους λες ότι δεν μπορεί να παίξει γιατί δεν είναι εντάξει υγειονομικά. Επικράτησε ένας εκνευρισμός. Εμείς έχουμε και μέλη μας, 4 γιατρούς που επιβλέπανε. Ευτυχώς το πρωτόκολλο για κάποια παιδιά κάτω των 17 επέτρεπε να παίξουν αφού κάνουν τεστ παρουσία βέβαια γιατρού της διοργάνωσης. Όχι όπως γινόταν στα σχολεία με υπεύθυνη δήλωση του γονέα. Ερχόταν, παρουσία των δικών μας γιατρών και γινόταν το self test και είχαμε και μερικές τέτοιες περιπτώσεις με μικρούς σκακιστές αλλά λύθηκαν αυτά τα προβλήματα.

Ερ: Λέτε για τους Έλληνες σκακιστές ότι θα μπορέσουν είτε με μοριακό τεστ, είτε με rapid test να παίξουν.

Απ: Ναι όσοι δεν εκνευρίστηκαν και αποχώρησαν μπορούν να παίξουν κάνοντας μοριακό ή rapid. Θα παίξουν από το Β` ή το Γ` γύρο. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα θα κυλήσει καλά. Το πρόβλημα ήταν να ξεκινήσει το τουρνουά. Πάντα τα οργανωτικά προβλήματα είναι στην έναρξη. Ειδικά φέτος με αυτούς τους δύο χώρους. Μετά θα κοιτάμε περισσότερο τα αγωνιστικά θέματα και όχι τα οργανωτικά και υγειονομικά. Θα κοιτάμε ποιος πάει καλά. Από την Καβάλα συμμετέχουν 40 με 50 σκακιστές και σκακίστριες.

Διαβάστε επίσης