Τα ΚΑΠΗ επαναλειτούργησαν λόγω του καύσωνα και μετά από 1,5 χρόνο

 Τα ΚΑΠΗ επαναλειτούργησαν λόγω του καύσωνα και μετά από 1,5 χρόνο

Τα βασικά και μεγάλα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας (όλα στην πόλη) επαναλειτουργούν από χθες προσωρινά, προκειμένου να φιλοξενήσουν πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ζέστη και τον καύσωνα.

Οι χώροι των ΚΑΠΗ είναι κλιματιζόμενοι. Σε αυτούς υπάρχει δροσερή θερμοκρασία και έτσι είναι χώροι ανοιχτοί για κάθε άνθρωπο.

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας παρέμεναν κλειστά από το Μάρτιο του 2020 καθώς κρίθηκε ότι ευνοούν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Τα μέτρα που αφορούν τη διακοπή λειτουργίας τους συνεχίζονταν ακόμη και πρόσφατα. Μέχρι που ήρθε ο καύσωνας.

Τότε το κράτος επέτρεψε τη λειτουργία των ΚΑΠΗ με όρους και προϋποθέσεις.

Ο Δήμος Καβάλας την Κυριακή το απόγευμα γνωστοποίησε ποια ΚΑΠΗ θα λειτουργήσουν. Τους όρους και τις προϋποθέσεις που αυτά θα ξαναλειτουργήσουν. Το προσωπικό έτσι κι αλλιώς ήταν καθημερινά σχεδόν στη θέση του.

Τα ΚΑΠΗ στο Δήμο Καβάλας λειτούργησαν από το πρωί αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είχαν καθόλου κόσμο. Συναντήσαμε έναν μόνο ηλικιωμένο άνδρα στο ΚΑΠΗ του Τιμίου Σταυρού. Ικανοποιημένο από τη δροσερή ατμόσφαιρα στην οποία βρίσκονταν.

Έψαχνε να βρει και αυτός παρέα αλλά παρέα είχε μόνο το προσωπικό. Επειδή τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν ανοιχτά λόγω καύσωνα και τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται από σήμερα η προσέλευση να είναι μεγαλύτερη.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για την επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ αναφέρει:

«Ο Δήμος Καβάλας, ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή μας το επόμενο χρονικό διάστημα, θα διαθέσει τις κλιματιζόμενες αίθουσες των ΚΑΠΗ του Βύρωνα, του Αγίου Λουκά, των Ποταμουδίων και του Τιμίου Σταυρού, από αύριο Δευτέρα 2 Αυγούστου μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου (10:00 – 18:00), για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Η χρήση μάσκας θα είμαι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στον χώρο, θα τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων, ενώ ο ανώτατος αριθμός υποδοχής ατόμων ανά χώρο δεν θα ξεπεράσει τα 30 άτομα».

Διαβάστε επίσης