Αναζητείται συρόμενη πόρτα, ήταν στην είσοδο του περιβάλλοντα χώρου του «Ανθή Καραγιάννη»

 Αναζητείται συρόμενη πόρτα, ήταν στην είσοδο του περιβάλλοντα χώρου του «Ανθή Καραγιάννη»

Πρόκειται για μία περίεργη ιστορία που ευχόμαστε να μην είναι αληθινή. Φαίνεται αντίθετα ότι είναι.

Όλα ξεκίνησαν όταν προ λίγων εβδομάδων έγινε παρατήρηση και στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παρατήρηση αφορούσε αυτούς που παρκάρουν, ενώ δεν θα έπρεπε, στον περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού γηπέδου «Ανθή Καραγιάννη». Σε αυτόν τον χώρο εισέρχονται και παρκάρουν μεγάλα αυτοκίνητα, επαγγελματικά οχήματα τα οποία δεν έχουν καμία θέση στην περιοχή. Ενοχλούν δε τους περιπατητές και τους αθλούμενους.

Αυτή η παρατήρηση έγινε δημόσια και από τον δημοτικό σύμβουλο Σωτήρη Σωτηριάδη.

Ο Δήμος Καβάλας αποφάσισε να ασχοληθεί με το πρόβλημα καθώς όντως είναι αρκετά σημαντικό, παρουσιάζεται τόσο το πρωί όσο και τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Ο περιβάλλων χώρος του «Ανθή Καραγιάννη» μετατρέπεται σε άτυπο χώρο στάθμευσης και όσο περνά ο καιρός και δεν παίρνονται μέτρα, η κατάσταση επιδεινώνεται. Πώς αλήθεια θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

Θα μπορούσε, είπαν οι αρμόδιοι, να κλείσουν οι δύο είσοδοι του περιβάλλοντος χώρου. Να μπορούν να εισέρχονται σε αυτόν μόνο μικρά επιβατικά αυτοκίνητα ή και μόνο πεζοί. Κι έτσι να μην είναι εύκολη η πρόσβαση στα μεγάλα φορτηγά και άλλα επαγγελματικά αυτοκίνητα.

Στην ανατολική είσοδο του περιβάλλοντα χώρου υπάρχει και σήμερα σιδερένια συρόμενη πόρτα που πάντως έχει να χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ καιρό. Στη δυτική πλευρά του περιβάλλοντος χώρου η συρόμενη πόρτα υπήρχε αλλά εν τω μεταξύ εξαφανίστηκε!

Τελευταία φορά την είδαν στο σημείο το Σεπτέμβριο του 2016 όταν στην περιοχή εκτελέστηκε δημοτικό έργο για τις ανάγκες εφαρμογής μέρους του σχεδίου πόλης Περιγιαλίου. Εκείνη η δημοτική παρέμβαση αφορούσε την είσοδο στο «Ανθή Καραγιάννη» από τα δυτικά. Προφανώς η πόρτα ξηλώθηκε για να διευκολυνθεί το έργο αλλά από τότε δεν επανήλθε. Όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα λένε ότι αναζήτησαν τη συρόμενη πόρτα και δεν την έχουν βρει πουθενά! Εξαφανίστηκε!

Πάντως ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να κατασκευαστεί μία καινούργια. Η περίφραξη του περιβάλλοντος χώρου του «Ανθή Καραγιάννη» πρέπει να λειτουργήσει για να αντιμετωπίσει αυτό το επίκαιρο πρόβλημα που ήδη περιγράψαμε. Αλλά και για κάθε άλλο ενδεχόμενο.

Το κάθε γήπεδο άλλωστε διαθέτει περιβάλλοντα χώρο που πρέπει να είναι περιφραγμένος για να μπορεί να λειτουργεί σωστά και για τις ανάγκες που προβλέπονται. (Στις φωτογραφίες η κατάσταση σήμερα στις δύο εισόδους του περιβάλλοντα χώρου. Στη μία υπάρχει η συρόμενη πόρτα, στην άλλη όχι).

Διαβάστε επίσης