Ανδρόγυνο Ελβετών με τα ποδήλατα τους από τη Σιόν στην Καβάλα και τη Θάσο

 Ανδρόγυνο Ελβετών με τα ποδήλατα τους από τη Σιόν στην Καβάλα και τη Θάσο

Στις 10 χθες το πρωί διέσχισαν την πόλη της Καβάλας, κινούμενοι ανατολικά δυο ποδηλάτες.

Ένας άνδρας και μία γυναίκα. Στο πίσω μέρος  των δύο ποδηλάτων υπήρχαν σημαίες που παρέπεμπαν στην Ελβετία. Εκ των υστέρων μάθαμε ποιοι ήταν και τι έκαναν. Επρόκειτο για το ζεύγος Ελβετών συνταξιούχων σήμερα, του Αντρέ 61 ετών και της Raymond 63 τριών.

Ξεκίνησαν με τα ποδήλατα τους, έχοντας την υποστήριξη των οικογενειών τους, από την πόλη τους στη Σιόν της Ελβετίας στις 3 Ιουνίου. Μέχρι την Καβάλα διήνυσαν απόσταση 2.400 περίπου χιλιομέτρων. Συνδυάζοντας την ποδηλασία με τις διακοπές.

Μετά την Καβάλα σκοπεύουν να κάνουν λίγες ημέρες διακοπές στη Θάσο όπου θα μετέβαιναν μέσω Κεραμωτής. Επόμενο βασικό προορισμό έχουν την Τουρκία, την Κωνσταντινούπολη. Στη συνέχεια σκοπεύουν να πάνε με το ποδήλατο τους στην Γεωργία. Σχεδιάζουν αμέσως μετά να χρησιμοποιήσουν το αεροπλάνο και από την Τουρκία να πετάξουν για την Ταϊλάνδη!

Και οι δύο είναι χαμογελαστοί και όχι ιδιαίτερα κουρασμένοι. Εξηγούν ότι προτιμούν να κάνουν ποδήλατο το πρωί και να ξεκουράζονται το απόγευμα. «Τότε έχει περισσότερη ζέστη» λένε. Επιλέγουν τοποθεσίες που τους ενδιαφέρουν και είναι όμορφες.

Σε αυτές κάνουν στάσεις και διακοπές. Και οι δύο είναι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού. Δεν πτοούνται από τις δυσκολίες της διαδρομής καθώς όπως δηλώνουν το διασκεδάζουν. Ευχαριστιούνται τις ημέρες που είναι συνταξιούχοι και έτσι έχουν μπόλικο ελεύθερο χρόνο. Αγαπούν τη φύση.

Το χειμώνα οι ίδιοι άνθρωποι ασχολούνται με το σκι. Το καλοκαίρι προτιμούν αυτές τις μεγάλες διαδρομές προκειμένου να βλέπουν καινούργια μέρη, να αποκτούν ενδιαφέρουσες εμπειρίες. Προσέχουν την υγεία τους, δεν υπερβάλλουν στην ποδηλασία αλλά καταφέρνουν και χωρίς να βιάζονται να επιτυγχάνουν κάθε στόχο που θέτουν.

Διαβάστε επίσης