Απολογισμός – προγραμματισμός – ετοιμότητα

 Απολογισμός – προγραμματισμός – ετοιμότητα

Η Δήμαρχος Καβάλας Δ. Τσανάκα προήδρευσε στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του Δήμου Καβάλας, που ασχολείται με τα ζητήματα που προκύπτουν από τα έκτακτα κι επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Συνειδητοποιημένη η Δήμαρχος με βάση τα όσα προηγήθηκαν τις πρώτες μέρες του νέου έτους, είχε απέναντί της όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου  να γίνει ακόμη πιο αναλυτικός απολογισμός και να διορθωθούν καταστάσεις και προβλήματα, που εμφανίστηκαν το τριήμερο της ισχυρής χιονόπτωσης στο Δήμο Καβάλας.

Στη σύσκεψη έλαβε μέρος ο κ. Χουβαρδάς, εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας από την περιφέρεια, ο κ. Κιβράκης πολιτική προστασία της Π.Ε. Καβάλας, ο Πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, του EUROTAXI, πολλοί υπηρεσιακοί παράγοντες και οι περισσότεροι Πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων.

«Χρειάζεται συνεννόηση. Εύχομαι να ξαναδούμε την κακοκαιρία του Ιανουαρίου σε 50 χρόνια. Παρόλα αυτά πρέπει να είμαστε έτοιμοι», είπε η Δήμαρχος εισαγωγικά. Κάλεσε δε αυτούς που είχε κοντά της να συζητήσουν ανοιχτά τα προβλήματα που τότε – δηλαδή τις πρώτες μέρες του Γενάρη – ανέκυψαν. Η Δήμαρχος έδωσε μεγάλη σημασία στη διευκόλυνση για την κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, στα αστικά λεωφορεία και τα ταξί. Μίλησε για ελλείψεις και διορθώσεις που πρέπει να γίνουν.

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες επέμεναν ότι τα μηχανήματα σε όλους τους Δήμους και στην Π.Ε., αυτά που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα από τη χιονόπτωση, είναι όλα 30 και πλέον ετών, είναι παλιά και πρέπει ν΄ αντικατασταθούν.

Διαβάστε επίσης