Πιθανές εκδηλώσεις το Σάββατο 25 Φλεβάρη

 Πιθανές εκδηλώσεις το Σάββατο 25 Φλεβάρη

Γέμισε κόσμο χθες το πρωί, το γραφείο της αντιδημάρχου Κορίνας Χιώτη Πρασσά. Η αντιδήμαρχος προσκάλεσε στο γραφείο της σε μία πρώτη συζήτηση, όλους τους συνοικιακούς συλλόγους και τον Εμπορικό σύλλογο που εκπροσωπήθηκε από τον Θόδωρο Μακαρίτη.

Η ιδέα είναι συγκεκριμένη κι όπως φαίνεται θα υλοποιηθεί. Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου – το Σάββατο δηλαδή πριν την Καθαρή Δευτέρα – τα ξενοδοχεία της πόλης είναι όλα γεμάτα, λόγω των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στην Ξάνθη. Ο Εμπορικός Σύλλογος προτρέπει το Δήμο Καβάλας κι έχει το βοήθειά του, ώστε εκείνο το Σάββατο όσοι επισκεφθούν την περιοχή λόγω της Ξάνθης, να μείνουν στην Καβάλα και να διασκεδάσουν.

Χθες λοιπόν η Αντιδήμαρχος περιέγραψε την ιδέα του Εμπορικού Συλλόγου, στους συνοικιακούς Συλλόγους, ειδικότερα στους συλλόγους της Παναγίας, του Αγ. Λουκά, της ΔΕΠΟΣ, της Αγίας Παρασκευής, των Ποταμουδίων, της Χωράφας, της Κηπούπολης / Καλαμίτσας, Αγ. Βαρβάρας / Πεντακοσίων.

Οι Σύλλογοι χωρίζονται σε τέσσερεις διαφορετικές ομάδες και σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης, συμμετέχουν σε δρώμενα. Ταυτόχρονα ανάβουν ψησταριές, ψήνονται και προσφέρονται δωρεάν κρέατα, όπως επίσης και κρασί. Οικονομικά την ιδέα πρόκειται να στηρίξει εκτός από το Δήμο Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος. Το σενάριο είναι υπό επεξεργασία, οι δε συνοικιακοί σύλλογοι δεσμεύτηκαν ν΄ απαντήσουν κι όπως φαίνεται θ΄ απαντήσουν θετικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης η κα Κ. Χιώτη Πρασσά ανακοίνωσε στους συνοικιακούς συλλόγους ότι η εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, του Δήμου Καβάλας, θα είναι όπως πέρσι. Μια εκδήλωση θα γίνει στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, γύρω – γύρω από το Αρχαίο Θέατρο και η βασική εκδήλωση θα γίνει στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου της Καλαμίτσας. Για την εκδήλωση της Καλαμίτσας, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες σε σχέση με πέρσι, θ΄ ασχοληθεί οργανωτικά η δημοτική επιχείρηση «Δημωφέλεια».

Διαβάστε επίσης