• 24 Απριλίου 2024,

Απολογισμός της Σαββατιάτικης κακοκαιρίας: Οι δρόμοι αρχικά έκλεισαν αλλά γρήγορα άνοιξαν όλοι

 Απολογισμός της Σαββατιάτικης κακοκαιρίας: Οι δρόμοι αρχικά έκλεισαν αλλά γρήγορα άνοιξαν όλοι

Η τοπική αυτοδιοίκηση και η πολιτική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας εργάστηκαν το πρωί του Σαββάτου και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν τους κεντρικούς και βασικούς δρόμους εντός κι εκτός της πόλης. Το κύμα κακοκαιρίας με το όνομα «Σοφία» άργησε να επηρεάσει την Π.Ε. Καβάλας αλλά τελικά δεν την ξέχασε.

Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής υπήρξε ως προειδοποίηση από τη «Σοφία» μια πρώτη ήπια χιονόπτωση. Όταν όλοι πίστεψαν ότι δεν θα υπήρξε συνέχεια τότε τα ξημερώματα του Σαββάτου άρχισε και πάλι να χιονίζει. Η χιονόπτωση ήταν έντονη από τις 8:00 το πρωί και το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν βασικοί δρόμοι, όπως για παράδειγμα η οδός 7ης Μεραρχίας, ο δρόμος προς το Παληό και τμήματα της Εγνατίας Οδού. Σε αυτά τα σημεία των οδών η κυκλοφορία διεξάγονταν προσωρινά με δυσκολία και μόνο με αλυσίδες.

Ηπιότερες ήταν οι συνθήκες στα πεδινά του Δήμου Νέστου, δε σημειώθηκαν προβλήματα στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, ενώ πολύ χιόνι έπεσε στο νησί της Θάσου. Περίπου στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου τα προβλήματα είχαν λυθεί. Ο Δήμος Καβάλας σκόρπισε αλάτι σε κεντρικούς δρόμους των συνοικιών και στους υπόλοιπους δρόμους της δικής του ευθύνης. Αν και η χιονόπτωση συνεχίζονταν οι δρόμοι παρέμεναν ανοιχτοί.

Οι προσπάθειες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας επικεντρώθηκαν στον κόμβο του Αγίου Σίλα , που άνοιξε και παρέμεινε ανοιχτός οριστικά. Δηλώσεις στους δημοσιογράφους από το σημείο του Αγίου Σίλα παραχώρησαν στους δημοσιογράφους ο Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο Κώστας Κουνάκος. Ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης περιόδευε από δρόμο σε δρόμο μαζί με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο, ενώ περιοδείες σε ανοιχτούς δρόμους έκανε και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.

Χθες το πρωί η κακοκαιρία είχε άλλο πρόσωπο, με την χαμηλή θερμοκρασία εξαιτίας της οποίας δημιουργήθηκαν παντού προβλήματα παγετού. Οι θερμοκρασίες που αναφέρθηκαν χθες το πρωί ειδικά στα ορεινά τμήματα της Π.Ε. Καβάλας έφθαναν έως και τους -10 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης