• 24 Απριλίου 2024,

Απολογισμός του συνεδρίου: «Οι μαθητές παρουσιάζουν τις εργασίες τους από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων»

 Απολογισμός του συνεδρίου: «Οι μαθητές παρουσιάζουν τις εργασίες τους από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων»

Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ 70 της 2ης και 3ης Περιφέρειας Καβάλας σε συνεργασία με τους Εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Παγγαίου διοργάνωσαν το 1ο Μαθητικό Συνέδριο των Σχολείων του Δήμου Παγγαίου Καβάλας με τίτλο: «Οι μαθητές παρουσιάζουν τις εργασίες τους από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Οι εργασίες του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου διεξήχθησαν στο Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη Καβάλας, κατά το διήμερο από Τετάρτη 31 Μαΐου έως και την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023. Στις εργασίες του Συνεδρίου έλαβαν μέρος 328 μαθητές από 15 διαφορετικές σχολικές μονάδες του Δήμου Παγγαίου και παρουσιάστηκαν 17 ομαδικές/συνθετικές δουλειές των μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές ανέλαβαν σχεδόν όλες τις ευθύνες/αρμοδιότητες, που σχετίζονται με την ομαλή διεξαγωγή ενός Συνεδρίου. Είχαν, δηλαδή, οι ίδιοι να επιτελέσουν καθήκοντα παρουσιαστών της εργασίας τους, χρέη γραμματειακής υποστήριξης, παρουσίασης του προγράμματος και απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης του Συνεδρίου.

Ως παράλληλες δράσεις του Μαθητικού Συνεδρίου υλοποιήθηκαν:

  • Απαγγελία τραγουδιών (και στη νοηματική γλώσσα) από τη χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης,
  • Παρουσίαση αυτοσχέδιας θεατρικής παράστασης με τίτλο: «Πινόκιο» από τους μαθητές της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου,
  • Επίδειξη εικαστικών δημιουργιών των μαθητών σε παρακείμενο χώρο του Αμφιθεάτρου Ελευθερούπολης.

Όλες οι διαδικασίες του Συνεδρίου ακολουθήθηκαν με απόλυτη επιτυχία και θεωρούμε ότι ο ενθουσιασμός και η χαρά των μαθητών μας πριν και κυρίως μετά τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο αποτελεί το μεγαλύτερο «κέρδος» για τη συγκεκριμένη εκπαιδευτική διαδικασία, που μας «αναγκάζει» να το τελειοποιήσουμε και να το καθιερώσουμε ως θεσμό.

Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης συγκαταλέγεται, επίσης, το γεγονός ότι οι μαθητές που έλαβαν μέρος στο Μαθητικό Συνέδριο διακρίθηκαν τόσο για την ωριμότητα/υπομονή που επέδειξαν όσο και για τις άρτιες εργασίες που παρουσίασαν στο κοινό με περισσή αυτοπεποίθηση και γι’ αυτό αξίζουν την επιβράβευσή μας.

Ως εκ τούτου απονέμουμε τα θερμότερα συγχαρητήριά μας προς τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Παγγαίου για την επιτυχή ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις διοργάνωσης ενός Συνεδρίου μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τις εργασίες του διήμερου Συνεδρίου τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης Φίλιππος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Πολίτης Αλέξιος, ο Βουλευτής Καβάλας της ΝΔ κ. Πασχαλίδης Ιωάννης, η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας κα. Γαϊτανίδου Αθανασία, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Παγγαίου κ. Καλλινικίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας κ. Νικολάου Φώτιος.

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του Δήμου Παγγαίου, της Αντιπεριφέρειας Καβάλας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας για την οικονομική υποστήριξη της διοργάνωσης. Κρατάμε τα θετικά αποτελέσματα της εκπαιδευτικής δράσης, εντοπίζουμε τυχόν πιθανές αδυναμίες και ήδη σκεφτόμαστε τον προγραμματισμό του 2ου Μαθητικού Συνεδρίου!

Η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας

Γαϊτανίδου Αθανασία

Οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης

Σταμπουλή Μελπομένη

Χατζηκυριάκου Ιωάννης

Διαβάστε επίσης