• 25 Απριλίου 2024,

Απόλυτα πετυχημένη η εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου

 Απόλυτα πετυχημένη η εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο φάρο, στην Παναγία, η πρώτη από τις τρεις μουσικές εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού, του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Η εκδήλωση στέφθηκε υπό πλήρη επιτυχία. Την παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.του Δημοτικού Ωδείου Άκης Τελίδης, ο πρώην Δήμαρχος Κ. Σιμιτσής, ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Πεφάνης, μέλη του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου κ.α.

Αισθητοί έκαναν την παρουσία τους στα παιδιά, αλλά και καθηγητές μουσικής του Δημοτικού Ωδείου και όχι μόνο. Επρόκειτο για ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα στο οποίο ξεχώρισε η Διεθνής πιανίστα, προερχόμενη από την Ιαπωνία, που όμως ζει στο Παρίσι, ΕTSUKO XIROSE. Η κα Χιρόσε που στο τέλος της εμφάνισή της αποθεώθηκε, έπαιξε πρώτη φορά στην Καβάλα, 2η φορά στην Ελλάδα, αφού είχε προηγηθεί εμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος ήταν κατάλληλα προετοιμασμένος και προσαρμοσμένος για μουσική εκδήλωση, με κάλυψη των μπασκετών με πανί. Η σκηνή μεγάλων διαστάσεων για να μπορέσει να χωρέσει όλα τα μέλη της ορχήστρας εγχόρδων PRO MUSICA. Οι διοργανωτές περίμεναν ακόμη περισσότερο κόσμο, γεγονός που πρόδιδαν οι πολλές καρέκλες που είχαν τοποθετηθεί στην αυλή του δημοτικού σχολείου, αρκετές από τις οποίες έμειναν κενές.

Το κοινό καλωσόρισε ο Γιούλης Παπαδόπουλος, καλλιτεχνικός Διευθυντής. Είπε μεταξύ των άλλων, ότι το Δημοτικό Ωδείο καλύπτει το φετινό καλοκαίρι, το κενό που δημιουργεί το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου, το οποίο μεταφέρεται δοκιμαστικά για το Φεβρουάριο του 2018. Παρουσίασε τη σολίστ, τον μαέστρο και την ορχήστρα, εξηγώντας ότι άπαντες αφιερώνουν την εκδήλωση στη μνήμη του ποιμενάρχη μακαριστού μητροπολίτη Προκοπίου.

Στο πρώτο μέρος ακούστηκαν έργα Μότσαρτ. Μάλιστα η συναυλία ξεκίνησε με το πιο γνωστό κομμάτι του διάσημου συνθέτη.

Η Ιαπωνέζα πιανίστα ήταν εξαιρετική, παθιασμένη, το ευχαριστήθηκε πραγματικά και στο τέλος μετά την πρόκληση του κοινού, έπαιξε και μόνη της, εκτός προγράμματος. Ικανοποίησε και η ορχήστρα εγχόρδων, με διευθυντή τον Γιώργο Κωνσταντινίδη, που έγινε γνωστός στην Καβάλα, όταν προ λίγων μηνών, ως ιδιώτης που διατηρεί το δικό του αρχείο, έφερε και εξέθεσε στην πόλη μας φωτογραφίες της ίδιας από πολύ προηγούμενες δεκαετίες.

Η βραδιά τέλειωσε γύρω στα μεσάνυχτα με ένα θερμό χειροκρότημα, με μια πραγματική αποθέωση όλων όσων ήταν στην σκηνή.

Η επόμενη εκδήλωση στο πρόγραμμα του Δημοτικού Ωδείου «Μουσικό καλοκαίρι 2017», είναι προγραμματισμένη για τις 12 Αυγούστου, με ορχήστρα δωματίου, καλεσμένη του Δημοτικού Ωδείου, από την Εσθονία.

Διαβάστε επίσης