• 4 Μαΐου 2024,

Η ασυνεννοησία δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα

 Η ασυνεννοησία δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα

Μεγάλη ταλαιπωρία επεφύλαξε η χθεσινή ημέρα για τους Καβαλιώτες οδηγούς, ειδικότερα αυτούς που έφταναν το πρωί στο κέντρο της πόλης, από τις Δυτικές συνοικίες και την οδό 7ης Μεραρχίας. Οι εμπλεκόμενες δεν είχαν καμιά προνοητικότητα, καμιά μεταξύ τους συνεργασία. Εκτελούνταν ταυτόχρονα έργα που περιόριζαν την κίνηση στην οδό 7ης Μεραρχίας, κρατούσαν κλειστή την οδό Βενιζέλου, από το Φάληρο μέχρι τη διασταύρωση της οδού με την οδό Δαγκλή. Σήμερα η κατάσταση θα είναι καλύτερη, αφού έως χθες το απόγευμα επρόκειτο να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση, στην οδό 7ης Μεραρχίας.

Το πρωί που ο κόσμος κατέβαινε στο κέντρο της πόλης, δημιουργήθηκε πολύ μεγάλη ουρά στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης και στην οδό 7ης Μεραρχίας. Μπλόκαρε ο κόμβος του Φαλήρου, η ουρά συνεχίζονταν μέχρι περίπου το κτήριο του ΙΚΑ. Δεν υπήρχε πουθενά τροχονόμος, ενώ το προσωπικό της Δημοτικής αστυνομίας απλώς βοηθούσε τον ανάδοχο ν΄ απομακρύνει παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην οδό 7ης Μεραρχίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ που αναχώρησαν από το πρακτορείο στις 9.30 το πρωί, ήταν στο «Σίγμα» μετά από 15 λεπτά. Οδηγοί που κατέβαιναν στο κέντρο της πόλης, ακόμα και στις 10.00 το πρωί, ταλαιπωρούνταν με αποτέλεσμα ν΄ αλλάζουν προορισμό και να παρκάρουν εγκαταλείποντας στην ουσία το αυτοκίνητό τους, στην οδό Φιλικής Εταιρίας ή στην παραλιακή οδό.

Τα πάρκινγκ γέμισαν ασφυκτικά, καθώς οι οδηγοί ήταν απελπισμένοι. Έστριβαν κι έμπαιναν στο πάρκινγκ, δίπλα από το Διοικητήριο, ακόμη και στο πάρκινγκ της Ροδόπης, το πάρκινγκ του ΝΟΚ, για να μην ταλαιπωρούνται άλλο.

Μετά τις 10.00 εμφανίστηκαν οι πρώτοι τροχονόμοι στη διασταύρωση της Ερυθρού Σταυρού με την οδό Δαγκλή, αλλά ήταν ήδη αργά.

Παρόμοια προβληματική κατάσταση επικράτησε το μεσημέρι, κατά την κίνηση των αυτοκινήτων από το κέντρο της πόλης, προς τις δυτικές συνοικίες ή την έξοδο της Καβάλας μέσω της οδού 7ης Μεραρχίας.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό 7ης Μεραρχίας επρόκειτο να ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Άργησαν δύο μέρες. Την πρώτη φορά λόγω της κακοκαιρίας την περασμένη Πέμπτη και τη δεύτερη, προχθες Δευτέρα λόγω των έκτακτων μέτρων για την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού μητροπολίτη Προκόπιου.

 

Διαβάστε επίσης