Σημασία έχει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων και όχι το που θα γίνουν

 Σημασία έχει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων και όχι το που θα γίνουν

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, για τις δύο εκδηλώσεις, χθες και σήμερα το βράδυ, με τις οποίες συνεχίζεται το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Πρόκειται για δύο μουσικές εκδηλώσεις εκ των οποίων η πρώτη έγινε χθες βράδυ, με την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη, η δεύτερη γίνεται σήμερα το βράδυ με τα αδέλφια – δίδυμα μάλιστα – Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη. Και οι δυο εκδηλώσεις έρχονται στην Καβάλα μέσω της «Μικρής Άρκτου», μιας ομάδας με την οποία σταθερά συνεργάζεται το φεστιβάλ Φιλίππων. Αρχικά και τα δύο μουσικά γεγονότα, προγραμματίζονταν να γίνουν στο οικόπεδο Κρέη. Όμως η αρχαιολογική υπηρεσία ζήτησε πολλά χρήματα κι έτσι το ΔΗΠΕΘΕ μετέφερε τις εκδηλώσεις στο Φάρο της Παναγίας.

Τα εμπόδια και οι τρικλοποδιές προκύπτουν συνεχώς, τ΄ αντιμετωπίζουμε με σεβασμό, είπε για το συγκεκριμένο πρόβλημα, ο Π. Πετρόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά ο Θ. Γκόνης, σημείωσε ότι το θέμα δεν είναι της παρούσης. Κάποιοι χώροι συμπλήρωσε ο κ. Γκόνης, θα πρέπει να δίδονται για το κοινό καλό.

Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Πετρόπουλος έκανε κι έναν πρώτο απολογισμό των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, δηλώνοντας την ικανοποίηση του διοργανωτή Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου. Οι επιλογές είπε ο κ. Πετρόπουλος κι ο αγώνας του καλλιτεχνικού Διευθυντή απέδωσαν καρπούς. Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με τη «Μικρή Άρκτο» σημείωσε.

Ο Θ. Γκόνης καλωσόρισε στην Καβάλα τους εκπροσώπους της «Μικρής Άρκτου», λέγοντας: «Είμαστε χαρούμενοι, που τέσσερεις νέοι άνθρωποι, θα δείξουν δύο βράδια τη δουλειά τους». Μίλησε επίσης για τη θεατρική παράσταση που προετοιμάζεται στις Κρηνίδες. Το ΚΑΜΠ τόνισε ξεπέρασε τη δική μας προσδοκία. Ενώ προσκάλεσε τους Καβαλιώτες στις δύο εκδηλώσεις (χθες και σήμερα το βράδυ), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο Φάρο θ΄ ακούσετε ωραία πράγματα».

Ο Ορέστης Καλαμπαλίκης κάλεσε τους Καβαλιώτες στην παράσταση που δόθηκε χθες βράδυ και ο Μιχάλης Καλογεράκης, είπε ότι η δουλειά που θα παρουσιαστεί στη σημερινή εκδήλωση, είναι στηριγμένη στην ποίηση. Πρόκειται, είπε για μια παράσταση με μουσικό ύφος.

Διαβάστε επίσης