Απορριμματοφόρο ανακύκλωσης δώρο στο δήμο

 Απορριμματοφόρο ανακύκλωσης δώρο στο δήμο

Έξι τακτικά και τέσσερα έκτακτα θέματα περιελάμβανε η χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου Καβάλας. Από τα έκτακτα θέματα ξεχώρισε η διαφοροποίηση δεδομένων σχετικά με την εκπόνηση μελέτης για την αλλαγή οδών από δρόμους κυκλοφορίας σε πεζόδρομους. Εταιρεία που είχε καταθέσει πρόταση προκειμένου να αναλάβει τη μελέτη του έργου, ενώ αρχικά κηρύχθηκε έκπτωτη, προσέφυγε στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μ – Θ. Η ένστασή της όχι μόνο έγινε δεκτή, η εταιρεία όχι μόνο επανήλθε στο διαγωνισμό, αλλά είναι τελικά και ο προσωρινό ανάδοχος.

Με άλλη απόφαση της επιτροπής επιλέχθηκε ο οριστικός ανάδοχος για το έργο ανακατασκευής τριών παιδικών χαρών. Λόγω της γνωστής γραφειοκρατίας το έργο μάλλον δύσκολα θα προλάβει να αρχίσει εντός του καλοκαιριού. Πρόκειται για την ανακατασκευή και πιστοποίηση παιδικών χαρών στις Κρηνίδες, τον Αμυγδαλεώνα και τη Νέα Καρβάλη.

Δωρεές έγιναν αποδεκτές από το δήμο Καβάλας. Σύλλογος από τη Νυρεμβέργη δωρίζει ποσό πεντακοσίων ευρώ, υπό τη δέσμευση τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για την προμήθεια υλικών του κλιμακίου εθελοντών πυροσβεστών Κρυονερίου. Ένα κλιμάκιο που φαίνεται πως δε θα αναλάβει δράση ούτε φέτος το καλοκαίρι.

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης προσφέρει στο δήμο Καβάλας ένα απορριμματοφόρο για τα ανακυκλώσιμα υλικά οκτώ τόνων. Το όχημα θα αναλάβει να ενισχύσει τη μεταφορά και περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, το περιεχόμενο δηλαδή των μπλε κάδων, καθώς και τη μεταφορά τους στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών. Η δωρεά γίνεται με την προϋπόθεση η σύμβαση που υπάρχει μεταξύ της εταιρείας και του δήμου Καβάλας να συνεχιστεί κανονικά, όπως ακριβώς προβλέπεται και να λήξει το έτος 2022.

 

 

 

Διαβάστε επίσης