• 7 Μαΐου 2024,

Τα τραπεζοκαθίσματα δε θα φτάσουν στο φάρο!

 Τα τραπεζοκαθίσματα δε θα φτάσουν στο φάρο!

Στη συνεδρίαση της διοικήσεως του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας στις αρχές Ιουνίου εξετάσθηκε και απορρίφθηκε ένα αρκετά περίεργο αίτημα από επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος. Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στο λιμάνι και κοντά στον κόκκινο φάρο. Η εταιρεία ζήτησε από τον ΟΛΚ να τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα στο ακρομόλιο του υπήμενου μόλου, περιμετρικά του φάρου.

Το κατάστημα της επιχείρησης βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου ήθελε να αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα, σ’ ένα περιφραγμένο χώρο επειδή στο παρελθόν εξυπηρετούσε ανάγκες αλιευτικού συλλόγου. Ωστόσο, ο ΟΛΚ απέρριψε το αίτημα εξηγώντας ότι ο χώρος δε βρίσκεται στην προβολή του καταστήματος το οποίο και κατέθεσε την αίτηση. Εάν υπήρχε προοπτική εκμίσθωσης του χώρου έπρεπε αυτό να γίνει με διαγωνισμό, ο δε συγκεκριμένος χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος ώστε τυχόν παραχώρηση για την προαναφερθείσα χρήση θα καταργούσε τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του.

Ήταν η πρώτη φορά που διατυπώθηκε παρόμοιο αίτημα στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας και το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτό θεωρείται ιδιαίτερα φυσιολογικό.

 

******

 

Διαβάστε επίσης