• 25 Απριλίου 2024,

Απόστολος Παυλίδης: «Θέλουμε να παράγουμε έργο στο ΤΕΕ ΑΜ»

 Απόστολος Παυλίδης: «Θέλουμε να παράγουμε έργο στο ΤΕΕ ΑΜ»

Ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ κ. Απόστολος Παυλίδης έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα της Δράμας «Ψίθυροι». Τα κυριότερα της αποσπάσματα είναι τα ακόλουθα:

-Έχουμε ξεκινήσει με μεγάλη αισιοδοξία και πολύ καλή διάθεση, στοιχεία που έχουν αποτυπωθεί και στις έως τώρα δύο συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής, και επιδιώκουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο πλαίσιο, με στόχο να παράγουμε έργο, με μέθοδο, οργάνωση και συνεργασία.

-Η υποστελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων και η έλλειψη μηχανικών στις Τεχνικές Υπηρεσίες δεν δίνουν τη δυνατότητα σύνταξης των απαραίτητων μελετών και προετοιμασίας σχετικών φακέλων και τευχών δημοπράτησης ώστε να έχουμε ώριμα έργα προς ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων.

-Ο αυτοκινητόδρομος Δράμα – Καβάλα αποτελεί τμήμα του διευρωπαϊκού άξονα Ε61, μειώνει το χρόνο μετακίνησης μεταξύ των δύο πρωτευουσών των νομών και είναι αυτονόητο πως εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη στην τοπική οικονομία, ευνοώντας τις αναπτυξιακές προοπτικές στον τομέα του εμπορίου και του τουρισμού.

-Εντός του 2020 αναμένεται η δημοπράτηση του τμήματος Κρηνίδες – Σταυρός για το οποίο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε πως διαθέτει πόρους ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ από το επιχειρησιακό της πρόγραμμα.

-Στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Ιανουαρίου στη Δράμα, πρόκειται να συζητήσουμε, μεταξύ άλλων θεμάτων, τα αντικείμενα και τη διαδικασία συγκρότησης των Μόνιμων Επιτροπών και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους μηχανικούς του Τμήματος.

-Θέλω να καλέσω τους συναδέλφους στους Νομούς Δράμας και Καβάλας να μη διστάσουν, να τολμήσουν και να συμμετέχουν στη συγκρότηση των οργάνων του Τμήματος. Πολλοί μαζί, δουλεύοντας με μέθοδο και οργάνωση, μπορούμε να πετύχουμε αυτό που δείχνει αρχικά ακατόρθωτο.

 

 

Διαβάστε επίσης