• 26 Απριλίου 2024,

Αρχή φθινοπωρινής περιόδου στο Λύκειο των Ελληνίδων- Τον Οκτώβρη στο Τόκιο, εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια του το 2020

 Αρχή φθινοπωρινής περιόδου στο Λύκειο των Ελληνίδων- Τον Οκτώβρη στο Τόκιο, εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια του το 2020

Από χθες Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη το δραστήριο Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας επανήλθε σε κανονική λειτουργία. Η προοπτική είναι συγκεκριμένη, έναρξη των μαθημάτων και των γενικότερων δραστηριοτήτων από τις 16 Σεπτέμβρη. Η διοίκηση του συλλόγου μαζί με δύο δασκάλους σε ισάριθμα τμήματα συνάντησαν χθες τους δημοσιογράφους. Στόχος ήταν να προβληθεί η δραστηριότητα, τα τμήματα του ιστορικού Λυκείου των Ελληνίδων. Το οποίο το 2020 θα γιορτάσει με εκδηλώσεις τα 75 χρόνια του.

Η πρόεδρος Μαρίνα Φιλιππίδου ευχήθηκε καλή νέα περίοδο με χαρές και επιτυχίες. Μνημόνευσε όλα τα τμήματα και όλους τους δάσκαλους που είναι: Χρόνης Ιωαννίδης, Μαρία Τσούτσα, Ιωάννα Βασιλειάδου, Θεόπη Ευσταθιάδου, Κική Καδόγλου, Σωτήρης Τσουλουφίδης, Μέλι Μήχα, Παναγιώτης Παπάζογλου και Σμαρώ Μελαδιανού. Τα τμήματα είναι εξίσου πολλά αφού πέραν του χορού το Λύκειο έχει αναπτύξει και άλλες δράσεις. Οι πιο σημαντικές αφορούν τα παιδιά 4 με 7 ετών. Αναφέρθηκε η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας στο πανελλήνιο συνέδριο Λυκείων Ελληνίδων στο Βόλο (20,21 Σεπτέμβρη) και το ταξίδι στο Τόκιο από τις 8 Οκτώβρη. Μίλησε επίσης η γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου κ. Βένη Γρηγοριάδου.

Την Κυριακή το Λύκειο των Ελληνίδων εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου:

Μια νέα διδακτική χρονιά ξεκινάει σε λίγες μέρες στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Τα γραφεία του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας θα είναι ανοιχτά καθημερινά από 2/9/2019 για τις εγγραφές, Δευτέρα έως Παρασκευή  18.00 – 20.00, ενώ η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2019.

Την φετινή χρονιά θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

1)Εκμάθηση παραδοσιακών χορών για μικρά παιδιά (από 4 ετών) και εφήβους.

2)Εκμάθηση παραδοσιακών χορών για ενήλικες (αρχαρίων, νέων, κυρίων-κυριών, επιδείξεων)

3)Τμήμα Ζωγραφικής για παιδιά (ηλικίες από 4 ετών) και για ενήλικες

4) Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-7 ετών)

5)Τμήμα Χειροτεχνίας με μέταλλο και πηλό- Decoupage

6)Παραδοσιακά λαϊκά μουσικά όργανα (ούτι, μπουζούκι, λαϊκή κιθάρα, λαούτο, τουμπερλέκι, νταούλι, ντέφι, κα)

7) Θεατρικό Παιχνίδι (ηλικίες 5-10 ετών) και Θεατρικό Εφηβικό Εργαστήρι – Θεατρική ομάδα (ηλικίες 10-17 ετών). «Έκφραση και κίνηση μέσω του θεάτρου, αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις λόγου, φωνής, δραματοποιήσεις παραμυθιών, συντονισμός, ομαδικότητα»

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις συνδρομές και τα δίδακτρα, καθώς και για τις μειώσεις σε μέλη οικογενειών, φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους στα γραφεία μας Ευγ.Ιορδάνου και Αριστείδου γωνία (πίσω από την εκκλησία Αγ. Γεωργίου) στην Καβάλα ή στο τηλέφωνο 2510223648.

 

 

Διαβάστε επίσης