• 5 Μαΐου 2024,

Άρχισε η εξόρμηση καθαριότητας, αύριο πλένεται το ανοιχτό κολυμβητήριο

 Άρχισε η εξόρμηση καθαριότητας, αύριο πλένεται το ανοιχτό κολυμβητήριο

Η υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας με απόφαση του νέου αντιδημάρχου κ.  Κυριάκου Σταυρίδη, ξεκίνησε χθες το πρωί μία πρώτη εξόρμηση καθαριότητας. Αυτή αφορούσε τις συνοικίες του Αγίου Λουκά και της Κηπούπολης.

Η εξόρμηση θα συνεχιστεί σήμερα στη συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ). Τις εργασίες που έγιναν με αρκετό προσωπικό και τέσσερα διαφορετικά δημοτικά οχήματα (όλα φορτηγά) παρακολούθησε και ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

Απομακρύνθηκαν  κομμένα κλαδιά και χόρτα, τα οποία βρίσκονταν κοντά σε δρόμους – πάνω σε πεζοδρόμια και σε άλλους χώρους. Λόγω του ότι ήταν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν ξεραθεί και ήταν επικίνδυνα. Με την ίδια εξόρμηση απομακρύνθηκαν αρκετά ογκώδη αντικείμενα. Σήμερα η ίδια πρωτοβουλία θα συνεχιστεί στη συνοικία της Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ) ενώ ο προγραμματισμός της υπηρεσίας αναφέρεται και σε άλλες εξορμήσεις που τελικά αφορούν όλες τις συνοικίες της πόλης. Σκοπός της υπηρεσίας είναι με συγκεκριμένο πρόγραμμα αυτή να βρίσκεται σε δύο ή περισσότερες συνοικίες κάθε εβδομάδα.

Η δουλειά που πρέπει να γίνει είναι πάρα πολύ μεγάλη. Φαίνεται δηλαδή ότι 2 περίπου ημέρες σε κάθε συνοικία δεν είναι αρκετές αφού έχουν συσσωρευτεί σε όλες πάρα πολλά κομμένα κλαδιά, κομμένα χόρτα και φυσικά ογκώδη αντικείμενα. Όσα κι αν απομακρύνονται μένουν κι άλλα. Αρκετά φαίνονται. Συχνά διαπιστώνονται να υπάρχουν πολλά σε σημεία μη ορατά! Τα άφησαν εκεί κάτοικοι που τις περισσότερες φορές δεν ενημέρωσαν τους αρμοδίους.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας προγραμματίζει να καθαρίσει το ανοιχτό κολυμβητήριο και να πλύνει την άδεια πισίνα του αύριο Τετάρτη. Ξεκίνησε επίσης παρεμβάσεις στα δημοτικά κοιμητήρια όπου κατασκευάζεται  κιόσκι το οποίο είχε υποστεί ζημιά. Ο Δήμος Καβάλας Θα επιδιώξει να απομακρύνει τα πολλά αδέσποτα που κινούνται εντός των δημοτικών κοιμητηρίων. Αισιοδοξεί ότι το νέο προσωπικό της 3Κ θα ενταχθεί στην υπηρεσία καθαριότητας από τις αρχές Οκτώβρη ενώ πιστεύει ότι κάποιοι από το ίδιο προσωπικό θα αρχίσουν να ενισχύουν την υπηρεσία από τις 20 Σεπτέμβρη και μετά.

Διαβάστε επίσης