• 4 Μαΐου 2024,

Άρχισαν οι εκδηλώσεις στις συνοικίες

 Άρχισαν οι εκδηλώσεις στις συνοικίες

Οι εκδηλώσεις στις συνοικίες για το φετινό καλοκαίρι, άρχισαν το περασμένο Σάββατο, με το πανηγύρι που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Αγίου Λουκά, διοργάνωση του συλλόγου κατοίκων Αγίου Λουκά, με τη συμπαράσταση του Δήμου Καβάλας. Ήταν μία ωραία εκδήλωση, με πολύ χορό, πολλά σουβλάκια και το πάρκο του Αγίου Λουκά, γεμάτο από κατοίκους της περιοχής.

Η ζέστη δεν ήταν πρόβλημα, για το γεγονός. Απ΄ αυτό πέρασαν η δήμαρχος Δ. Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος, ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο Αρχέλαος Γρανάς, ο Δημήτρης Καζανίδης, η Μαρία Φραντζεσκάκη. Επί σκηνής πολλά χορευτικά συγκροτήματα, αλλά το πιο ζεστό χειροκρότημα εξασφάλισαν οι Πόντιοι. Έγινε και λαχειοφόρος αγορά.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται διήμερες εκδηλώσεις από το πολιτιστικό σύλλογο Ποταμουδίων. Στις 25 Ιουνίου ο σύλλογος πραγματοποιεί το 4ο καλοκαιρινό γλέντι του και στις 26 Ιουνίου το 6ο αντάμωμα συνοικιακών πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία των Ποταμουδίων – στην αυλή του 11ου δημοτικού σχολείου. Θα λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής, πλεκτού και τεκαμπάζ. Στην εκδήλωση του Σαββάτου συμμετέχουν τα τμήματα χορού του συλλόγου Ποταμουδίων, του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Κωνσταντίνου – ο δρόμος του νερού. Αντίθετα την Κυριακή 26 Ιουνίου στο 6ο  αντάμωμα συνοικιακών πολιτιστικών συλλόγων θα λάβουν μέρος οι πολιτιστικοί σύλλογοι Αγίας Βαρβάρας – Πεντακοσίων, Κηπούπολης / Καλαμίτσας,  Αγίου Λουκά, Νεάπολης, Παναγίας, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Τρύφωνα, Χωράφας και Ποταμουδίων.

 

 

Διαβάστε επίσης