• 4 Μαΐου 2024,

Κάποιοι άνοιξαν χθες

 Κάποιοι άνοιξαν χθες

Με ανακοίνωση που εξέδωσε έγκαιρα ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας γνωστοποίησε στα μέλη του ότι χθες γιορτή του Αγίου Πνεύματος, η αγορά θα ήταν κλειστή. Όπως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια – ανέφερε χαρακτηριστικά – η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου. Το Σάββατο τα καταστήματα «Μασούτη» τοποθέτησαν στις εισόδους τους πινακίδες με τις οποίες ενημέρωναν το κοινό ότι τη Δευτέρα ημέρα του Αγίου Πνεύματος, θα λειτουργήσουν κανονικά. Τελικά λειτούργησαν κανονικά χθες όλα τα σούπερ μάρκετ, όχι μόνο του Μασούτη, αλλά και του Βασιλόπουλου, Lidl, Μαρινόπουλου, Ντισκάουντ. Σε πολλές περιπτώσεις ο κόσμος πήγαινε στα σούπερ μάρκετ με τα ρούχα της θάλασσας, στη συνέχεια κατευθύνονταν σε παραλία για να δροσιστεί. Εντύπωση, ως γεγονός μη αναμενόμενο, προκάλεσε η λειτουργία χθες και του καταστήματος Public στην περιοχή της Κεντρικής Πλατείας. Όλοι οι υπόλοιποι, ειδικά οι μικρομεσαίοι, δε λειτούργησαν τα καταστήματά τους χθες, προτιμώντας ξεκούραση και μπάνιο στη θάλασσα.

Ωστόσο λειτούργησαν αρκετά συνοικιακά καταστήματα, ενώ κι άλλοι ήταν χθες σε εργασία, επαγγελματίες, η εργασία των οποίων δεν έχει καμιά σχέση με το Άγιο Πνεύμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτελέστηκε χθες το πρωί κανονικά, δημοτικό έργο στην πλατεία Κρίτωνος Κονσουλίδη.

Το τριήμερο ήταν για την περιοχή του Νομού Καβάλας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης, μία πολύ καλή περίοδος. Σε συνδυασμό με τη ζέστη οι τουρίστες ήταν πολύ περισσότεροι, κυρίως Βούλγαροι, αλλά κι Έλληνες από διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας. Είδαμε επισκέπτες της Καβάλας από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, ακόμη και τη Φλώρινα. Οι δε Βούλγαροι κατέκλυσαν τις παραλιακές περιοχές. Αυξημένες πληρότητες παρατηρήθηκαν σε όλα τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα τόσο μέσα όσο κι έξω από την πόλη της Καβάλας. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο κόσμος που στο μεταξύ είχε γεμίσει τις παραλίες, μετακινούνταν στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία γέμιζε ασφυκτικά. Τη μερίδα του λέοντος είχαν οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης, στην οδό Ερυθρού Σταυρού, μέχρι και το κεντρικό λιμάνι. Η κίνηση για τη Θάσο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου υπήρξε αυξημένη, με τα δρομολόγια που εκτελέστηκαν κανονικά από το κεντρικό λιμάνι της πόλης.

Σημειώνουμε ότι για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος οι επαγγελματίες εργολάβοι ηλεκτρολόγοι μέσω του συνδέσμου τους πραγματοποίησαν την καθιερωμένη εκδρομή τους στο Βόλο, αναχωρώντας το Σάββατο το πρωί, επιστρέφοντας χθες το βράδυ.

 

Διαβάστε επίσης