• 4 Μαΐου 2024,

Αύριο έρχονται τα πετζετέλ

 Αύριο έρχονται τα πετζετέλ

Τα δύο ειδικά αεροσκάφη, τύπου πετζετέλ αναμένονται αύριο Τετάρτη στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης, όπου θα παραμείνουν σχεδόν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Με αυτόν τον τρόπο συμπληρώνονται τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας στο νομό Καβάλας. Τα πετζετέλ έρχονται όπως πάντα τα τελευταία χρόνια, όχι το Μάιο, αλλά σταθερά στα μέσα Ιουνίου.

Από χθες βρίσκεται στην Καβάλα ο διοικητής των πληρωμάτων για τις προετοιμασίες. Τα δύο αεροπλάνα θα εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, στους χώρους όπου πάντα εξυπηρετούνται.

Εντός των ημερών ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας Σωτήρης Κορέλας θα έχει την πρώτη συνάντηση του με τις εθελοντικές ομάδες, που θ΄ αναλάβουν περιπολίες ή και παρακολούθηση του δάσους, κυρίως στο περιαστικό της Καβάλας αλλά και στην περιοχή του Ζυγού. Όλοι εύχονται κι ελπίζουν οι εθελοντές να είναι αρκετοί, καθώς η βοήθειά τους, τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύτιμοι.

Σχετικά με τον πυροσβεστικό σταθμό του λιμανιού η εντύπωση που δημιουργείται από πλευράς της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι ότι τίποτα δεν έχει κριθεί.

Κατά την υπηρεσία όλα οφείλονται, στο ότι αργεί εδώ και 1,5 χρόνο, κατά πολλούς αδικαιολόγητα, η κοινή υπουργική απόφαση που θα δίνει στο λιμενικό πυροσβεστικό σταθμό το κτήριο που έχει ανακαινισθεί γι΄ αυτόν. Λέγεται μάλιστα ότι στην πορεία το αρχικό κείμενο της κοινής υπουργικής απόφασης χάθηκε. Έτσι η διαδικασία χρειάστηκε ν΄ αρχίσει από την αρχή.

Η πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας επιβεβαιώνει ότι το προσωπικό μετατέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι μάλιστα μετατέθηκαν στην πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας. Εξηγούν ταυτόχρονα ότι είναι θέμα πολιτικής απόφασης, αφού το ειδικό πλοίο που θα ενισχύσει τον πυροσβεστικό σταθμό Λιμένα, είναι έτοιμο να έρθει από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα. Εκεί υπάρχουν δύο πλοία, ενώ χρειάζεται ένα. Το δεύτερο έχει διατεθεί, οριστικά όπως τονίζεται, για τον πυροσβεστικό σταθμό λιμένα Καβάλας, αλλά η κοινή υπουργική απόφαση, εμποδίζει οποιαδήποτε εξέλιξη. Ίσα – ίσα που δρομολογεί  αντίθετες των επιθυμητών εξελίξεις.

 

Διαβάστε επίσης