• 10 Μαΐου 2024,

Άρχισαν οι υποδοχές των αποστολών του COSMOPOLIS

 Άρχισαν οι υποδοχές των αποστολών του COSMOPOLIS

Σημαντικό γεγονός είναι για την Καβάλα η έναρξη του Φεστιβάλ COSMOPOLIS την Πέμπτη 21 Ιουλίου. Πυρετωδώς εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μας ενημέρωσε η πρόεδρος Αναστασία Ιωσηφίδου. Τη Δευτέρα οι διοργανωτές επρόκειτο να υποδεχθούν αποστολές από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, καθώς και το χορευτικό συγκρότημα από τη Χιλή που θα ταξίδευε μέσω Τουρκίας. Επίσης υποδέχθηκαν 15 μέλη της αποστολής για την υποδοχή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αγία Πετρούπολη. Σταδιακά, η κάθε ημέρα θα συνοδεύεται από επιπλέον αφίξεις αποστολών έως την Τετάρτη όταν και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποδοχής.

Η φετινή διοργάνωση παρουσιάζει τις δικές της δυσκολίες, αφού και το προσωπικό της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι λιγότερο αριθμητικά αλλά και υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλονται για τον περιορισμό των εξόδων. Η παράλληλη υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα δεδομένα της διοργάνωσης. Οι ξεναγήσεις των επισκεπτών θα πρέπει να συνοδεύονται από εργαζόμενο της δημοτικής επιχείρησης προκειμένου να εξασφαλίζεται η συνεννόηση στην αντίστοιχη γλώσσα.

Τον αριθμό των εκατό ανθρώπων έχουν ξεπεράσει οι εθελοντές του COSMOPOLIS, ενώ και οι κάτοικοι της συνοικίας αγκάλιασαν τη διοργάνωση από την ημέρα ανακοίνωσής της. Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η παραδοσιακή παρέλαση των ξένων αποστολών στους δρόμους της Καβάλας που θα καταλήξει στο δημοτικό κήπο για την υποδοχή της δημάρχου, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας. Επειδή το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι πραγματικά γεμάτο κι επειδή οι καβαλιώτικοι σύλλογοι είναι πολυάριθμοι, φέτος αποφασίστηκε να μην υπάρξει ντόπια συμμετοχή ώστε να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις.

Κλίμα Cosmopolis στην Θ. Πουλίδου

Κλίμα Cosmopolis δημιουργήθηκε από χθες το πρωί στην κεντρική οδό της Παναγίας, οδό Θεοδώρου Πουλίδου. Από τη διασταύρωση αυτής της οδού με την οδό Μεχμέτ Αλή, μέχρι το άγαλμα του, η περιοχή θύμιζε Cosmopolis, ήταν γεμάτοι από δημοτικούς υπαλλήλους. Οι πιο εντατικές εργασίες αφορούσαν τη μεταφορά και την εγκατάσταση των περιπτέρων που θα φιλοξενήσουν τις ξένες αποστολές. Τα περίπτερα ήταν τα γνωστά που χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν στο φεστιβάλ, τυγχάνουν όμως ειδικού στολισμού και βέβαια της απαραίτητης συντήρησης. Πάρα πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι κυκλοφορούν στην οδό Θ. Πουλίδου, ενώ η είσοδος στο χώρο του Φεστιβάλ γίνεται στο γνωστό σημείο, όπου εκεί η εν λόγω οδός διασταυρώνεται με την οδό Μ. Αλή. Από την προηγούμενη εβδομάδα στη συνοικία της Παναγίας συνεργάστηκαν υπάλληλοι του Δήμου για την καθαριότητα και τους κήπους. Η καθαριότητα είναι φανερή, συνεχίζεται. Ο κεντρικός δρόμος της Παναγίας όπου θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις, είναι σαφώς πιο όμορφος, ενώ άρχισε να κατασκευάζεται και η εξέδρα, μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλή, επί της οποίας θα γίνουνε οι χορευτικές εκδηλώσεις.

 

=

 

Διαβάστε επίσης