• 19 Μαΐου 2024,

Στέλιος Κατρακυλάκης στους 93,7: « Ο κόσμος να στηρίξει, τη διοικούσα επιτροπή, οι Παλαίμαχοι σταθήκαμε δίπλα στην ομάδα»

 Στέλιος Κατρακυλάκης στους 93,7: « Ο κόσμος να στηρίξει, τη διοικούσα επιτροπή, οι Παλαίμαχοι σταθήκαμε δίπλα στην ομάδα»

Mεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο πρώην τεχνικός διευθυντής του ΑΟΚ, Στέλιος Κατρακυλάκης στους 93, 7 κάνοντας τον απολογισμό της διετίας, όσον αφορά το δικό του έργο.

Παραθέτουμε τα κυριότερα αποσπάσματα.

*Για την παρουσία των Παλαιμάχων του ΑΟΚ: « Πρώτα απ` όλα εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να είναι… τρίτη και φαρμακερή. Ότι δεν κατορθώσαμε τα δυο προηγούμενα χρόνια, να γίνει τώρα και ο ΑΟΚ να επανέλθει σε μεγαλύτερη κατηγορία.   Πρωταρχικός σκοπός που οι Παλαίμαχοι ασχολήθηκαν ενεργά με τον ΑΟΚ, ήταν γιατί η ομάδα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Είχαμε μια ηθική υποχρέωση. Το κάναμε με μεγάλη χαρά και σταθήκαμε δίπλα στην ομάδα. Η πρώτη χρονιά ήταν 90% επιτυχημένη, θα ήταν 100% αν αλλάζαμε κατηγορία. Μεγαλύτερη επιτυχία ήταν που δώσαμε υγεία και όραμα στην ομάδα. Δημιουργήσαμε μια πολύ καλή εικόνα προς τα έξω.

Αυτό βοήθησε στον ερχομό καλών παικτών.  Δε πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία να μετρήσουμε το ποιος είναι περισσότερο ΑΟΚ από τον άλλον. Αυτό είναι λάθος. Εγώ ζω από το ποδόσφαιρο, έπρεπε να βγάλω τα έξοδα μου. Αυτό ήταν κατανοητό την πρώτη χρονιά από τους Παλαίμαχους και τη δεύτερη χρονιά από τη διοικούσα.

Δε θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να φύγουν το σύνολο των παλαιμάχων από τον ΑΟΚ. Δεν έφυγαν γιατί, έφυγαν ο Κατρακυλάκης και ο Χατζηαποστολίδης.

Έφυγαν γιατί δεν κλήθηκαν να πάρουν θέση, για συγκεκριμένες αποφάσεις που πάρθηκαν για την ομάδα»

*Για τις μεταγραφικές επιλογές: « Την πρώτη χρονιά όταν αναλάβαμε υπήρχαν 3 δελτία στην ομάδα. Τότε καταφέραμε και ήρθαν 24 ποδοσφαιριστές.   Αυτό φυσιολογικά θα στοίχιζε σε προμήθειες στους μάνατζερ, γύρω στις 8 με 10 χιλιάδες.  Τελικά πληρώσαμε μόνο 500 ευρώ στο μάνατζερ για τη μεταγραφή του Σάκη Κανούλα. Αυτό είναι ένα συν που πρέπει να προστεθεί στη δική μου, παρουσία. Τη δεύτερη χρονιά, ήρθαν στην ομάδα 18 παίκτες, όπου πολλοί ήταν Καβαλιώτες.  Πετύχαμε το πρωτόγνωρο μετά τη δεκαετία του `80. Μειώσαμε το κόστος λειτουργίας. Δώσαμε πάλι 500 ευρώ στο μάνατζερ του Παληγεώργου.  Στα δυο αυτά χρόνια, σίγουρα έκανα λάθη.  Δόθηκαν αρκετά χρήματα σε Ζουνίνιο και Πόποβιτς, αλλά δεν κολλήσανε στο ρόστερ. Δεν ήταν δικές μου επιλογές αλλά σίγουρα παίρνω εγώ την ευθύνη, 100%. Τη δεύτερη χρονιά, αν είχα πάλι τη δυνατότητα να κάνω το ρόστερ, θα έκανα πάλι τις ίδιες επιλογές εκτός από δυο. Ο ένας ήταν ο Λιόλιος αφού δεν ήταν καθαρόαιμο στόπερ. Ο άλλος θα ήταν ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος, όχι από ποδοσφαιρική αξία αλλά από όρεξη και διάθεση.   Δεν ανταποκρίθηκε ανάλογα με τις  ικανότητες του.  Τη σεζόν 2015-2016 επηρέασαν την ομάδα, οι πολλοί τραυματισμοί των βασικών μας επιθετικών. Η ομάδα έπαιξε 15 παιχνίδια, χωρίς Παππά, Μπρατσιάνι, Καζάκη. Επίσης έφυγε ο Κανούλας το Γενάρη. Έλειψε ο Γαβριηλίδης από τη δεύτερη περίοδο. Πήραμε όμως τον Παληγεώργο. Σα διοικούσα επιτροπή, στηρίζαμε πάντοτε τους προπονητές. Ο Ισπυρλίδης αλλά και ο Ανυφαντάκης, έφυγαν από μόνοι τους, για διαφόρους λόγους».

*Για τη διοικούσα επιτροπή η το Λευτέρη Πανταζή: « Εγώ θα ήθελα τη διοικούσα επιτροπή. Είναι άνθρωποι που έχουν το  μεράκι για την ομάδα. Η διοικούσα επιτροπή πρέπει να στηριχθεί.

Είναι ευχής έργο που μείνανε στην ομάδα.  Πρέπει να τους δώσει ώθηση ο κόσμος με την παρουσία του.  Είμαι υπέρ της ύπαρξης ενός ισχυρού άνδρα, να είναι ένας δυνατός Καβαλιώτης, να ηγείται της ομάδας.

Θα μπορούσε να είναι ένας από τα παιδιά της διοικούσας επιτροπής.  Χίλιες φορές που η ομάδα συνεχίζει με αυτό το σχήμα, τώρα έχουν και περισσότερες εμπειρίες, χωρίς να θέλω να μηδενίσω κανέναν.   Μπράβο τους, που προσπαθήσανε να φέρουν κάποιοι άνθρωποι, έναν επενδυτή στην Καβάλα. Είναι σημαντικό που είναι κοντά η διοίκηση του Δήμου. Δεν πρέπει οι Παλαίμαχοι να είναι ξεχωριστό κομμάτι. Είναι η ιστορία της ομάδας».

Διαβάστε επίσης