• 6 Μαΐου 2024,

Άρχισαν νωρίς οι έντονες διαμαρτυρίες για τα κουνούπια

 Άρχισαν νωρίς οι έντονες διαμαρτυρίες για τα κουνούπια

Υπάρχουν και καταγράφονται καθημερινά έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων του Δήμου Νέστου για την ενόχληση τους από τα κουνούπια.

Το γεγονός του ήπιου σχετικά χειμώνα και η καλοκαιρία των προηγούμενων ημερών (μαζί με την άνοδο της θερμοκρασίας), ευνόησε την επιστροφή των κουνουπιών.  Πρόωρα και πιο ενοχλητικά σε σχέση με το παρελθόν.

Οι διαμαρτυρίες απευθύνονται προς τον Χριστόδουλο Τοψίδη και τους συνεργάτες του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Αν και το πρόγραμμα που υλοποιείται έχει σχεδιαστεί από την προηγούμενη διοίκηση.

Συνεχίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σχεδόν ίδιο. Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος εξηγεί ότι ψεκασμοί άρχισαν και συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά. Αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που υπάρχει και σχετικά δηλώνει στην Πρωινή: «Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να γίνουν πιο στοχευμένες παρεμβάσεις. Θα κάνουμε ότι περισσότερο και καλύτερο μπορούμε».

Από την άλλη πλευρά όσοι ζουν στη Χρυσούπολη, στην περιοχή της Κεραμωτής και στα χωριά του Δήμου Νέστου δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν! Δηλώνουν ιδιαίτερα ενοχλημένοι και φυσικά ανησυχούν για το πόσο θα επιδεινωθεί η κατάσταση όταν πλησιάσει περισσότερο το Καλοκαίρι.

Ζητούν από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης να διαθέσει περισσότερα χρήματα, να αλλάξει τα προγράμματα και τα σκευάσματα προκειμένου να έχουν ένα ανθρώπινο Καλοκαίρι. Να βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους και τα απογεύματα και τα βράδια του επόμενου διαστήματος.

Διαβάστε επίσης