• 6 Μαΐου 2024,

Άρχισαν οι προετοιμασίες στους χώρους εστίασης

 Άρχισαν οι προετοιμασίες στους χώρους εστίασης

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες της εστίασης στην πόλη της Καβάλας με την αλλαγή των δεδομένων και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους μία εβδομάδα νωρίτερα. 

Όλοι πλέον προετοιμάζονται για να λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους την ερχόμενη Δευτέρα,  η διαδικασία της προετοιμασίας δεν είναι απλή καθώς όλες οι επιχειρήσεις προέρχονται από μία διακοπή λειτουργίας δύο περίπου μηνών.

Πρέπει να γίνει φρεσκάρισμα της επιχείρησης, συντήρηση στον εξοπλισμό, προμήθειες και βέβαια να τηρηθούν τα μέτρα που προβλέπονται. Μέτρα που έχουν στόχο την πρόληψη από τον κορωνοϊό.

Αυτά τα μέτρα δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη. Όταν το τοπίο αποσαφηνιστεί- κάτι που θα γίνει εντός των ημερών- τότε όλοι θα ενημερωθούν για τις καινούργιες τους υποχρεώσεις.

Είναι πολύ πιθανό να βοηθήσει η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και δεν αποκλείεται να κάνει ενημέρωση δια εκπροσώπων της μαγαζί το μαγαζί. Μια πρώτη ιδέα για τα καινούργια δεδομένα στην εστίαση υπάρχει αλλά είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσουν τα μέτρα μέχρι και την τελευταία τους λεπτομέρεια.

Ρόλο στην ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου θα παίξει και το σωματείο των Καφεζυθοπωλών Καβάλας που περιμένει και αυτό τις επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς του κράτους. Μία άλλη παράμετρος της όλης υπόθεσης αφορά την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών. Μέχρι τώρα οι επαγγελματίες δεν δείχνουν ενδιαφέρον για περισσότερα τραπεζοκαθίσματα καθώς έχουν άλλες προτεραιότητες.

Όποιος επιθυμεί κάτι τέτοιο και κάτι τέτοιο είναι εφικτό, δεν έχει παρά να απευθυνθεί στο Δήμο Καβάλας. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος Καβάλας έχει υποσχεθεί σε όλους τους επαγγελματίες της εστίασης να μην τους χρεώσει τέλη κοινόχρηστων χώρων μέχρι το τέλος του έτους.

Στα περισσότερα καταστήματα εστίασης στο κέντρο της πόλης υπήρξε από χθες κινητικότητα με τις πρώτες κινήσεις και δραστηριότητες για την προετοιμασία των χωρών. Όλα αυτά θα ενταθούν το προσεχές διάστημα. Εν τω μεταξύ και άλλοι επαγγελματίες της αγοράς -ακόμη και οι οδηγοί ταξί- ισχυρίζονται ότι η κανονικότητα για την πόλη της Καβάλας θα επανέλθει μόνο όταν λειτουργήσει η εστίαση. Ως εκ τούτου το γεγονός από την ερχόμενη Δευτέρα θα παίξει όπως φαίνεται σημαντικότερο ρόλο στην ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας της πόλης και του υπολοίπου Νομού.

*Λειτουργούν από χθες τα περισσότερα καταστήματα εντός του Εμπορικού Κέντρου. Δεν λειτουργούν αυτά που είναι της εστίασης.

 

Διαβάστε επίσης