Κώστας Αντωνιάδης εφ’ όλης της ύλης: Χόρτα, λειτουργία υπηρεσιών και άλλα

 Κώστας Αντωνιάδης εφ’ όλης της ύλης: Χόρτα, λειτουργία υπηρεσιών και άλλα

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας μίλησε χθες στο ράδιο Πρωινή ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης. Σχολίασε την τοποθέτηση μπάνερ στην πρόσοψη του διοικητηρίου, τη λειτουργία των υπηρεσιών στο κτίριο αλλά και την εργασία που θα γίνει στο δρόμο προς το Παληό κι αφορά το κόψιμο των χόρτων στη διαχωριστική νησίδα.

Η συνέντευξη

Ερώτηση: Ας ξεκινήσουμε με αυτό  το μεγάλο πανό που μπήκε  στην πλευρά της Ερυθρού Σταυρού έξω από το Διοικητήριο.  Περί τίνος πρόκειται;

Απάντηση: Ήταν μια σκέψη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να ευχαριστήσει κάποιους ανθρώπους, κάποια επαγγέλματα που την περίοδο της πανδημίας του Covid-19 και ενώ όλοι εμείς ήμασταν στα σπίτια μας για να είμαστε ασφαλείς ακολουθώντας τις οδηγίες της κεντρικής διοίκησης, κάποιοι άνθρωποι εργαζόταν προς όφελος όλων μας. Αυτά τα επαγγέλματα είναι ενδεικτικά όπου το νοσηλευτή, του διανομέα, των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ, του οδοκαθαριστή, του ΕΚΑΒ.  Θέλουμε να δείξουμε σε αυτούς του ανθρώπους ότι δεν τους ξεχνάμε, ότι αυτούς τους δυο μήνες, τις 50 μέρες έδωσαν τον καλύτερο τους ευατό με κίνδυνο τη ζωής τους,  προκειμένου εμείς να είμαστε ασφαλείς.

Γι` αυτό το λόγο σε συνεργασία με την action team  δημιουργήσαμε αυτά το δυο μπάνερ για να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σήμερα (χθες) το βράδυ θα φωτιστεί για να δείξουμε ότι και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας αφουγκράζεται και θέλει να είναι παρούσα. Το ένα μπάνερ είναι για τα έξι επαγγέλματα και το άλλο για το μεγάλο ευχαριστώ. Ήταν δύσκολο και ήρθε ειδικό μηχάνημα. Να ευχαριστήσουμε τους γερανούς του κ. Αβραμίδη αλλά και τους τεχνίτες οι οποίο και ήρθαν ημέρα Κυριακή και για περίπου 3 ώρες προσπάθησαν για το συγκεκριμένο μπάνερ.

Ερώτηση: Έχετε να μας πείτε κάτι από την εφαρμογή των μέτρων όσον αφορά τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ;

Απάντηση: Σιγά- σιγά μπαίνουμε στη νέα πραγματικότητα. Αρχίζουνε κάποιες υπηρεσίες να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν και προ κορωνοϊού εποχή.  Παρόλα αυτά τα μέτρα συνεχίζονται και οι οδηγίες που ακολουθούμε από το κράτος. Στην είσοδο, στο θυρωρείο του διοικητηρίου, δεν κατεβαίνουν πια οι υπάλληλοι προκειμένου να ικανοποιήσουν κατόπιν ραντεβού τους πολίτες. Από την περασμένη  Τετάρτη οι πολίτες ανεβαίνουνε στις υπηρεσίες, φορούνε υποχρεωτικά μάσκα και τους χορηγούμε αντισηπτικά.  Όλα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Δεν μπορεί να έρθει κανένας  πια κανένας έτσι επειδή περπατούσε στο κολυμβητήριο, στην Ερυθρού Σταυρού για να πάει να κάνει μια δουλειά σε μια υπηρεσία.

Ερώτηση: Μας έχετε μιλήσει ότι τον Μάιο θα γίνουν κάποιοι καθαρισμοί στα Τενάγη αρκεί βέβαια να υποχωρήσουν τα νερά; Τι έχει συμβεί;

Απάντηση: Την Παρασκευή είχα μια επικοινωνία με τον εργολάβο που έχει το ειδικό μηχάνημα και είναι το μόνο μηχάνημα που αυτό την περίοδο μπορεί να μπει για να γίνει ο καθαρισμός της κεντρικής τάφρου από τη Νικήσιανη μέχρι το Παλαιοχώρι. Περίπου 2,5 χιλιόμετρα. Από ότι μας είπαν δεν μπορεί να μπει ακόμη αυτό το μηχάνημα γιατί είναι πολύ βαρύ. Ζυγίζει πάρα πολλούς τόνους.  Πιστεύω ότι μέχρι τέλος αυτής της εβδομάδας ή αρχή της άλλης, θα ξεκινήσει ο καθαρισμός. Οι αγρότες όλης της περιοχής των Τεναγών κανονικά έχουν σπείρει και κάνουν τις αγροτικές εργασίες.  Το φετινό θέμα έχει λήξει.  Αυτό δε σημαίνει ότι το πρόβλημα τελείωσε. Το πρόβλημα θα υπάρχει και σήμερα, θα υπάρχει και μετά από 6 μήνες και μετά από 1 χρόνο αν δεν παρθούν γενναίες παρεμβάσεις απ` όλους τους φορείς.

Ερώτηση: Να μας πείτε επίσης για την βλάστηση, τα χόρτα στο δρόμο προς το Παληό, στη διαχωριστική νησίδα.

Απάντηση:  Ήδη έχουμε δυο συνεργεία, το ένα δουλεύει στον Εθνικό δρόμο από Χρυσούπολη προς Ξάνθη και το άλλο στο κόμβο Αεροδρομίου προς Κεραμωτή γιατί με την έναρξη των πτήσεων θέλουμε να καθαρίσουμε τα χόρτα στην περιοχή του Αεροδρομίου.  Θα έχω μια συνάντηση σήμερα(χθες) με τον προϊστάμενο τεχνικών υπηρεσιών για να δούμε και το δρόμο Καβάλα προς Παληό. Την Πέμπτη πήγε ένα συνεργείο στην «Τόσκα» όπου ένας βράχος είναι επικίνδυνος, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες  για να μην πέσει και να μην έχουμε προβλήματα με τους οδηγούς που διέρχονται από τη συγκεκριμένη οδό.   Νομίζω ότι δεν φτάνουν πια τα συνεργεία και ήδη το έχουμε δώσει σε εργολάβους για να ξεκινήσει ο καθαρισμός των κλαδιών και χόρτων όπως έγινε και στη Θάσο.

Ερώτηση:  Υπάρχει ένα θέμα για αυτή την παραχώρηση της Καπναποθήκης  Κούφλερ σε μια ΜΚΟ;

Απάντηση:  Αυτό είναι ένα κτήριο που άνηκε στον πρώην Εθνικό Οργανισμό Καπνού. Ήταν για την επεξεργασία καπνών. Μετά την κατάργηση του ΕΟΚ αυτό μεταβιβάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας όπου μάλιστα έχει καταχωρηθεί στο Κτηματολογικό Γραφείο Καβάλας. Η κυριότητα είναι πλέον του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πριν δυο χρόνια νομίζαμε ότι άνηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Το κτίριο είναι εγκαταλειμμένο εδώ και  πάρα πολλά χρόνια. Χρειάζονται πολυδάπανες εργασίες μόνο για να το καθαρίσουμε.   Πήγα το είδα το κτίριο. Αυτή τη στιγμή δεν μπορείτε να μπείτε μέσα. Υπάρχουν ακαθαρσίες πολλών ετών. Έρχεται μια ΜΚΟ και το ζητάει. Εμείς γνωμοδοτούμε όπως γνωμοδοτεί και το δημοτικό συμβούλιο και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες, όπως η εφορία αρχαιοτήτων, η διεύθυνση γεωργία κτλ. Την απόφαση θα την πάρει το υπουργείο. Το υπουργείο έχει στείλει έγγραφο το οποίο ζητεί να γνωμοδοτήσουμε για την συγκεκριμένη παραχώρηση.

 

Διαβάστε επίσης