• 26 Απριλίου 2024,

Άρχισε η … προεκλογική περίοδος στην ΑΜΘ

 Άρχισε η … προεκλογική περίοδος στην ΑΜΘ

Σε κανονική προεκλογική περίοδο βρίσκεται η ομάδα της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καθώς την Κυριακή πρέπει ν΄ αναπληρωθεί το κενό που υπάρχει στη θέση του Περιφερειάρχη. Τριάντα έξι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με την παράταξη του Γιώργου Παυλίδη, θα ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη το νέο Περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Ας δούμε τα δεδομένα επί της διαδικασίας όπως αυτή προβλέπεται από τον Καλλικράτη. Ο πλειοψηφών περιφερειακός σύμβουλος Ξακουστός Κωνσταντίνος από τον Έβρο, προσκάλεσε τους 35 συναδέλφους του σε συνάντηση την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί, στην Κομοτηνή. Εκεί θα γίνουν ψηφοφορίες για την εκλογή του νέου Περιφερειάρχη.

Ενδιαφέρονται κυρίως οι Αντιπεριφερειάρχες Ροδόπης και Ξάνθης. Ενδιαφέρεται κι ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Πέτροβιτς, ενώ ζωηρό είναι το ενδιαφέρον του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστα Αντωνιάδη.

Τελευταία ενδιαφέρον έδειξαν δύο ακόμη χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, ο κ. Αργύρης Πατακάκης και ο κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος. Ο τελευταίος ασκεί καθήκοντα Περιφερειάρχη, συμμετέχοντας σε όλη τη δραστηριότητα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στη θέση του αποθανόντος Γιώργου Παυλίδη.

Οι συζητήσεις κι οι προβλέψεις είναι πάρα πολλές. Όσοι ενδιαφέρονται να εκλεγούν στη θέση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, ταξιδεύουν συχνά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σ΄ επαφές με τους περιφερειακούς συμβούλους που θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία. Τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς και είναι πολύ φυσικό αυτό, καθώς βρισκόμαστε σε φάση βολιδοσκοπήσεων. Απ΄ ότι λέγεται ρόλο θα παίξει η στάση της Ν.Δ. κεντρικά, καθώς οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι ανήκουνε στο συγκεκριμένο κόμμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση θα ήθελε ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ να είναι κοντά στις απόψεις του Προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη. Αυτό το προσόν, καθώς έχουνε υποστηρίξει τον κ. Μητσοτάκη στη διαδικασία εκλογής του στην ηγεσία της Ν.Δ., έχουν οι κύριοι Μέτιος, Καζναφέρης και Κώστας Αντωνιάδης.

Διαβάστε επίσης