• 25 Απριλίου 2024,

Ούτε κουβέντα για τη ΒΦΛ

 Ούτε κουβέντα για τη ΒΦΛ

Χθες το πρωί συμμετείχαν σε σύσκεψη για τα θέματα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Γιώργος Παπαφιλίππου. Είχαν πολλές επαφές, ειδικά την Κυριακή, δεδομένου ότι βρέθηκαν στην Καβάλας μετά από 15 ημέρες. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο οι κυβερνητικοί βουλευτές έμειναν στην Αθήνα, για τις ανάγκες του συνεδρίου του κόμματος. Ήρθαν στην Καβάλα την Παρασκευή. Ο Κώστας Μορφίδης ήταν ο άτυχος της υπόθεσης, καθώς λόγω ασθένειας πέρασε το Σαββατοκύριακο στο σπίτι του.

Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης και ο Γιώργος Παπαφιλίππου, πριν αρχίσει η σύσκεψη για τον αγωγό ΤΑΡ, ρωτήθηκαν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Απέφυγαν να πούνε το παραμικρό για την εκκρεμότητα στο εργοστάσιο των λιπασμάτων, αλλά και για τη συνεχιζόμενη κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, από τους απολυμένους της ΒΦΛ.

Για το εργοστάσιο δεν λένε το παραμικρό αν και οι ερωτήσεις είναι επίμονες, ενώ η επικοινωνία με τους απολυμένους φαίνεται να γίνεται μετά δυσκολίας. Συνειδητά κρατούν κλειστό το στόμα τους, για το εργοστάσιο, υπονοώντας ότι υπάρχουνε εξελίξεις, για τις οποίες δεν θέλουνε να πούνε το παραμικρό, πολύ περισσότερο να προσδιορίσουν το χρονοδιάγραμμα αποφάσεων σε κυβερνητικό επίπεδο.

Σχετικά με τα διόδια στην Εγνατία οδό που αυξάνονται θεαματικά, οι βουλευτές Καβάλας, είχαν επαφή ακόμη και με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Εγνατίας οδού Α.Ε. Άκουσαν από αυτόν ότι τα νέα επιπλέον διόδια είναι υποχρεωτικά για το δρόμο. Είπαν όμως οι βουλευτές Παπαφιλίππου και Εμμανουηλίδης ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Για το θέμα της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ – πριν τη σύσκεψη στο δημαρχείο – ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, ενώ για την όδευση του Ε61 φαίνεται να υποστηρίζουν ότι προτείνει η Εγνατία οδός Α.Ε.

Χθες οι βουλευτές ανακοίνωσαν ότι για την παρέλαση την Παρασκευή, στην Καβάλα θα βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης. Ο κ. Μπόλαρης την προσεχή Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, μαζί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στη Θάσο προκειμένου ν΄ ακούσει τα προβλήματα που υπάρχουν, εκεί όπου η διαδικασία των αποζημιώσεων δεν προχωρά γρήγορα. Δηλαδή θέματα που έχουνε σχέση με τα βοσκοτόπια, τους κτηνοτρόφους γενικότερα, αλλά και τους ελαιοπαραγωγούς. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση του κράτους στα προβλήματα της Θάσου κι έχουνε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ, που ουσιαστικά στηρίζουν το Δήμο του νησιού για την αντιμετώπιση χρεών προηγούμενων ετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Διαβάστε επίσης