• 5 Μαΐου 2024,

Πρώτη μέρα μάθημα για 10 παιδιά

 Πρώτη μέρα μάθημα για 10 παιδιά

Μια προσπάθεια πολλών μηνών, ίσως και ετών, μπαίνει από σήμερα σε φάση δικαίωσης, αφού το πρωί θα λειτουργήσει πρώτη φορά στο πρώην Πειραματικό, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Καβάλας. Οι μαθητές επί του παρόντος θα είναι μόνο 10. Μαθητές από την περιοχή της Καβάλας, που θα πηγαίνουν στο σχολείο, είτε με τους γονείς τους είτε μόνοι τους, Σύντομα οι μαθητές θα γίνουν 28, καθώς θα ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός που γίνεται στην Κομοτηνή, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, με τον οποίο θ΄ αναλάβουν τη μετακίνηση των επιπλέον 18 μαθητών, αυτοκίνητα ταξί, που θα μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο, απ΄ όλο το Νομό Καβάλας.

Το σχολείο είναι σχεδόν έτοιμο. Υπάρχουν 8 περίπου καθηγητές και ένας διευθυντής. Ο εξοπλισμός είναι επίσης στη διάθεση του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών. Χρειάζονται λίγοι ακόμη υπολογιστές.

Επίσημα ο αγιασμός θα γίνει μετά από λίγες εβδομάδες, όταν στο σχολείο ενταχθούν κι οι υπόλοιποι μαθητές.

Την πρώτη εβδομάδα, το πρόγραμμα προβλέπει 4ωρο μάθημα. Στη συνέχεια το μάθημα θα γίνεται κανονικά. Σημειώνουμε ότι το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο, θα λειτουργεί σε κτήριο πολύ κοντά στο 4ο Γυμνάσιο. Έτσι στην ώρα του διαλείμματος οι μαθητές θα είναι όλοι μαζί στην ίδια αυλή, γεγονός που θα βοηθήσει στη κοινωνικοποίηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ενδιαφέρον για τη λειτουργία του σχολείου έδειξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμος Καβάλας, η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η Σχολική επιτροπή του Δήμου Καβάλας για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Έγινε ένας πραγματικός αγώνας δρόμου για να λειτουργήσει το σχολείο τον Οκτώβρη.. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2016, την άνοιξη, με δεδομένο ότι πολλοί μαθητές, αυτού του επιπέδου κάθε μέρα ταξίδευαν από την Καβάλα στη Δράμα, ενώ τώρα θα γλυτώσουν το μεγάλο ταξίδι.

 

Διαβάστε επίσης