Αρχίζει διάλογος για τις στάσεις- Ραντεβού Δήμου Καβάλας με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ

 Αρχίζει διάλογος για τις στάσεις- Ραντεβού Δήμου Καβάλας με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ

Αρχίζει σήμερα νέος διάλογος ανάμεσα στο Αστικό ΚΤΕΛ και το Δήμο Καβάλας σχετικά με τη συντήρηση των στάσεων των αστικών λεωφορείων. Ο νέος διάλογος δημιουργεί ελπίδες για συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Νωρίτερα χθες ο Δήμος Καβάλας επέμενε στις απόψεις του, με δηλώσεις της κ. Δημάρχου και του κ. Καλανταρίδη. Ο τελευταίος άφησε να εννοηθεί ότι η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου είναι υπέρ των απόψεων του ΚΤΕΛ. Χθες απομακρύνθηκε επικίνδυνο κουβούκλιο στάσης στην οδό Λάμπρου Πορφύρα.

Απομακρύνθηκε το επικίνδυνο κουβούκλιο στάσης

Χθες το πρωί εκπρόσωποι του δήμου Καβάλας μερίμνησαν προκειμένου να απομακρυνθεί από την οδό Λάμπρου Πορφύρα επικίνδυνο κι ετοιμόρροπο κουβούκλιο στάσης του Αστικού ΚΤΕΛ. Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη λόγω της επικινδυνότητα του κουβουκλίου στο οποίο τώρα απέμεινε μόνο ένα παγκάκι, το οποίο θα χρησιμοποιούν όσοι περιμένουν τα αστικά λεωφορεία των γραμμών Νο 4 και Νο 5.

Όσο δε μπορεί να συμφωνηθεί ποιος φορέας είναι τελικά υπεύθυνος για τη συντήρηση των στάσεων στις συνοικίες της πόλης θα γίνεται ότι έγινε εχθές στην οδό Λάμπρου Πορφύρα. Θα απομακρύνονται δηλαδή τα επικίνδυνα κουβούκλια αλλά δε θα αντικαθίστανται, έτσι ειδικά το χειμώνα οι επιβάτες των λεωφορείων θα περιμένουν στις στάσεις απροστάτευτοι.

Εντωμεταξύ, το ενδεχόμενο νέου διαλόγου μεταξύ του δήμου Καβάλας και του Αστικού ΚΤΕΛ αφενός ισχυροποιείται, χωρίς αφετέρου να ορίζεται κάποιο συγκεκριμένο ραντεβού. Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησαν χθες ο Κωστής Σιμιτσή, ο Ηλίας Καλανταρίδης και η Δήμητρα Τσανάκα.

Ο Κωστής Σιμιτσής αναφορικά με το θέμα συντήρησης των στάσεων παρατήρησε: «Πρόκειται για ένα πρόβλημα έλλειψης συνεννόησης που βαρύνει το δήμο Καβάλας. αν το Αστικό ΚΤΕΛ δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του τότε ας την αναλάβει ο δήμος Καβάλας. Κατ’ αρχάς η ευθύνη ανήκει στο Αστικό ΚΤΕΛ. Όταν μισθώσαμε τις κεντρικές στάσεις υπήρξε αλληλογραφία με το Αστικό ΚΤΕΛ και τότε μας είχαν δηλώσει πως δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτές. Πάντως η συμφωνία με τον ιδιώτη δεν αφορά μόνο στις κεντρικές στάσεις αλλά προβλέπει κουβούκλια και στις στάσεις των συνοικιών».

Ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης για το ίδιο θέμα σημείωσε: «Εξεπλάγην με όσα διάβασα να δηλώνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ στη συνέντευξη τύπου της περασμένης Παρασκευής. Πριν από τρεις μήνες είχαμε συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Αστικού ΚΤΕΛ και τότε είχαμε διαφωνήσει. Υποσχέθηκαν να επανέλθουν με νέα στοιχεία, τώρα ωστόσο υποστηρίζουν ότι περίμεναν από εμάς να τους καλέσουμε. Εμείς πλέον δεν προλαβαίνουμε να εκτελούμε τη συντήρηση των στάσεων στις συνοικίες. Στη συνάντηση που είχαμε με τη διοίκηση ήταν παρούσα και η νομική υπηρεσία του δήμου».

Στις δηλώσεις του ο Ηλίας Καλνταρίδης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει επί του θέματος γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου η οποία τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του άρθρου 21. Δηλαδή η νομική υπηρεσία του δήμου Καβάλας φέρεται να υποστηρίζει ότι και το Αστικό ΚΤΕΛ. Αυτό όμως δεν αλλάζει κάτι, διευκρίνισε ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα επεσήμανε από την πλευρά της: «Είναι περίεργη η συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από στο Αστικό ΚΤΕΛ. Θα συνεχίζουμε το διάλογο μέσω συνεντεύξεων τύπου; Συζητήσεις γίνονται με καλή πρόθεση ώστε να βρούμε λύση επ’ ωφελεία των δημοτών».

 

Διαβάστε επίσης