• 4 Μαΐου 2024,

Πολλά υποσχόμενες «Εκκλησιάζουσες»

 Πολλά υποσχόμενες «Εκκλησιάζουσες»

Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η χθεσινή συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο για την αυριανή παράσταση «Εκκλησιάζουσες» στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Πρόκειται για την παράσταση με την οποία θα ολοκληρωθεί το φετινό 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Η συνέντευξη τύπου τόνισε τα σημεία εξαιτίας των οποίων η παράσταση συζητιέται ήδη σε όλη την Ελλάδα.

Η αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείο γέμισε από κόσμο, από γνωστούς κι επώνυμους ηθοποιούς, με κυριότερη την παρουσία του Βασίλη Κωνσταντίνου. Εκεί ήταν επίσης οι γνωστοί από την τηλεόραση Σταρόβας, Λουδάρος, Μελέτης, ο γνωστός ποντιακής καταγωγής ηθοποιός Βαμβακίδης και πολλοί νεότεροι. Επικεφαλής του σχήματος των 28 ηθοποιών ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης Αλέξανδρος Ρήγας.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά χαρακτήρισε το έργο ως μι απολιτική σάτιρα με εξαιρετικές κριτικές, με πολλά στοιχεία από το ελληνικό DNA και την ελληνική παράδοση. Σημείωσε ότι στην παράσταση εμφανίζονται και χορεύουν το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και ο Όμιλος Πόντιων Χορευτών. Ο Θοδωρής Γκόνης χαρακτήρισε ως εξαιρετική τη φετινή χρονιά του Φεστιβάλ Φιλίππων κι ευχαρίστησε όσους βοήθησαν. Σας υποδεχόμαστε, είπε προς τους συντελεστές της παράστασης, σε ένα μεγάλο Φεστιβάλ.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας σημείωσε: «Νιώθω συγκίνηση και τιμή που βρισκόμαστε στην Καβάλα. Πρόκειται για μια παράσταση που είναι εμβληματική πολιτική σάτιρα. Αν δεν υπήρχε η μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, την οποία χρησιμοποίησα σχεδόν αυτούσια, ίσως να μην ξεκινούσε αυτό το ταξίδι. Ήθελα να δώσω ένα πιο καθολικό χρώμα στην παράσταση. Ήθελα αυτή να γίνει ένα ελλαδίτικο πανηγύρι με μουσικές και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα».

Ακόλουθα το λόγο πήρε ο ηθοποιός Γιώργος Κωνσταντίνου κι ενώσω μιλούσε προς τους δημοσιογράφους μέσα στην αίθουσα δεν ακούγονταν το παραμικρό. «Ήξερα το έργο αλλά δεν το είχα παίξει. Ο Αλέξανδρος Ρήγας μας έκανε μια παράσταση που δεν περιμέναμε», δήλωσε χαμογελώντας ο κ. Κωνσταντίνου. Εξήγησε δε ότι η παράσταση δίνει το ελληνικό χρώμα με σύγχρονο τρόπο αλλά χωρίς μοντερνισμούς. Χαίρομαι που συμμετέχω σ’ αυτή, κατέληξε ο ηθοποιός.

Ο Αντώνης Λουδάρος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Καβάλα και χαρακτήρισε την παράσταση ως ορόσημο για εκείνον, αφού τον αλλάζει ως άνθρωπο. Ο Δημήτρης Σταρόβας χαρακτήρισε τις «Εκκλησιάζουσες» ως μια παράσταση απαιτήσεων. Στους δημοσιογράφους μίλησα ακόμη ο Χάρης Γρηγορόπουλος, ο Ηλίας Μελέτης, ο Ιβάν Σβιταΐλο.

Χθες και σήμερα η παράσταση παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη ενώ αύριο Τετάρτη παρουσιάζεται στους Φιλίππους, ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ.

 

Διαβάστε επίσης