Αρχίζει έργο (και) στην οδό Κουντουριώτου!

 Αρχίζει έργο (και) στην οδό Κουντουριώτου!

Το επόμενο διάστημα κι αφού προηγηθούν οι απαραίτητες συνεννοήσεις, αρχίζει επιτέλους το περίφημο έργο του «Open Mall» στην Καβάλα.

Πρόκειται για έργο στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, για το οποίο συμπράττουν το Επιμελητήριο, ο Δήμος Καβάλας και (εμμέσως) ο Εμπορικός Σύλλογος. Το «πακέτο» των πολλών παρεμβάσεων καθυστέρησε αρκετά. Όπως άλλωστε τόσα έργα.

Καθυστέρησε γραφειοκρατικά, καθυστέρησε στη δημοπράτηση, καθυστέρησε στην ωρίμανση του. Μετά από πολλές καθυστερήσεις ήρθε η ώρα του. Αυτό επιβεβαίωσε χθες στην Πρωινή ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ιακωβίδης. Φαίνεται να επιλέχθηκε, σε συνεργασία και με τον ανάδοχο, το έργο να αρχίσει από την οδό Κουντουριώτου.

Εκεί το πλάτος του δρόμου περιορίζεται ενώ φαρδαίνουν τα πεζοδρόμια. Μπροστά από τις Καμάρες κατασκευάζεται κυκλικός κόμβος, για τον οποίο έγινε πολύ συζήτηση. Πάντως αυτός προβλέπεται οριστικά και θα κατασκευαστεί σίγουρα.

Επειδή κατά την εκτέλεση του έργου θα επηρεαστεί η κίνηση στην οδό Κουντουριώτου ενώ όχληση θα υπάρξει και στα καταστήματα, θα γίνουν κι άλλες συνεννοήσεις προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος εκτέλεσης. Ας μη ξεχνάμε ότι γενικά η Καβάλα και ειδικά η περιοχή έχουν ταλαιπωρηθεί. Από προηγούμενα έργα.

Από την οδό Κουντουριώτου «πέρασε» το έργο του φυσικού αερίου. Και των οπτικών ινών. Τώρα θα γίνει κάτι δυσκολότερο που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα κυκλοφοριακά δεδομένα. Το «Open Mall» αφορά κυρίως την αγορά του Αγίου Νικολάου.

Εκεί τα έργα θα γίνουν σε δεύτερη φάση. Ίσως προχωρήσουν αυτά που αφορούν τις προσόψεις των καταστημάτων. Θα είναι ίδιες. Ίδιες σε όλα τα μαγαζιά θα είναι οι τέντες αλλά και οι επιγραφές τους.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ιακωβίδης σχολίασε, μιλώντας στην Πρωινή, θέματα κι άλλων έργων. Έργα που γίνονται. Για αυτά που ωριμάζουν στον κεντρικό δρόμο του Παληού είπε μεταξύ άλλων:

« Προτάθηκαν και υιοθετήθηκαν τα καλύτερα κυκλοφοριακά μέτρα. Θα επιδιώξουμε να τα συμπληρώσουμε και με ασφαλτοστρώσεις. Όπως είναι σήμερα το έργο που έχει σχεδόν έτοιμη τη μελέτη του, εκτιμώ ότι θα εξασφαλίσει γρήγορα τη χρηματοδότηση. Ίσως το συγκεκριμένο έργο να αρχίσει και νωρίτερα από ένα χρόνο από σήμερα».

Για τις εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη συμφώνησε ότι υπάρχει καθυστέρηση. Την απέδωσε στο ότι τα υπόγεια δίκτυα ενώ υπάρχουν δεν είναι καταγεγραμμένα. Έτσι άφησε να εννοηθεί, ότι σκάβοντας κάποιος βρίσκει δίκτυα που δεν περίμενε να συναντήσει.

«Στον ΔΕΔΔΗΕ και στην πλατεία Καπνεργάτη μένουν κάποιες λεπτομέρειες μόνο. Θεωρώ σήμερα αύριο ότι θα τελειώσει και θα αποχωρήσει», είπε ο κ. Ιακωβίδης. Για το έργο των οπτικών ινών διαπίστωσε ότι εδώ και αρκετές μέρες είναι σε αναστολή. Προσωρινή φυσικά.

Και για τις δύο εμπλεκόμενες εταιρίες. Τέλος ανακοίνωσε ότι άρχισε το έργο στον περιβάλλοντα χώρο του «Αλεξάνδρα Δήμογλου. Όπως είπε ο κ. Αντιδήμαρχος πρώτα γίνεται το έργο των υπόγειων δικτύων και μετά θα γίνει το δεύτερο έργο των επιφανειακών παρεμβάσεων. Και το έργο αυτό άργησε λόγω ενστάσεων, σχολίασε ο κ. Ιακωβίδης.

Διαβάστε επίσης