Αργεί κι άλλο η ελεγχόμενη στάθμευση

 Αργεί κι άλλο η ελεγχόμενη στάθμευση

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας αφορά στην αναστολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης. Παρά την επαναδραστηριοποίηση της δημοτικής αστυνομίας, μας εξήγησε ραδιοφωνικά ο αντιδήμαρχος οικονομικών Ηλίας Καλανταρίδης, η καθυστέρηση της επικαιροποίησης οφείλεται στην τεχνική υπηρεσία.

Υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση της προηγούμενης διοικήσεως που συνεχίζει να ισχύει και βάσει της οποίας όταν έπαψε να υφίσταται η δημοτική αστυνομία είχε ανατεθεί το έργο της βεβαίωσης των παραβάσεων σε κάποιους διοικητικούς υπαλλήλους. Το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αναστείλει την απόφαση που δεν έχει πλέον ουσία λόγω επαναφοράς της δημοτικής αστυνομίας σε λειτουργία. Επίσης, αναφορικά με το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης που θα τροποποιηθεί σε αρκετές οδούς εξαιτίας της επικαιροποίησης από την τεχνική υπηρεσία, θα τεθεί σε αναστολή. Αμέσως μετά την επικαιροποίηση το σώμα θα λάβει νέα απόφαση βάσει της οποίας θα καθορίζονται επ’ ακριβώς οι χώροι όπου θα εφαρμόζεται το μέτρο.

Έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας η στάθμευση είναι δωρεάν και η υπηρεσία δεν ασκεί ελέγχους, παρά μόνο βεβαιώνει ορισμένες εξόφθαλμες παραβάσεις. Στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου πάντως ο οδηγός κάποιου οχήματος δεν επιτρέπεται να σταθμεύσει σε διαγραμμισμένους χώρους όπως εκείνοι των δικύκλων, διότι σε παρόμοια περίπτωση δεν αποκλείεται να του βεβαιωθεί παράβαση και από την αστυνομία αλλά και από τη δημοτική αστυνομία.

Η επικαιροποίηση είναι απολύτως απαραίτητη, επεσήμανε ο Ηλίας Καλανταρίδης, διότι σε αρκετές οδούς έχουν γίνει παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα στην Ερυθρού Σταυρού. Ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης προβλέπονταν και στο παραλιακό μέτωπο, όπου ωστόσο ο δήμος δεν έχει ανάλογη αρμοδιότητα.

Διαβάστε επίσης