Κυριακή δημαιρεσιών κι αλλαγών;

 Κυριακή δημαιρεσιών κι αλλαγών;

Σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» την Κυριακή 5 Μαρτίου, πρόκειται να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις σε όλα τα δημοτικά συμβούλια της χώρας, με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη, που θα περιλαμβάνει την εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Προεδρείου αυτού. Ουσιαστικά είναι κάτι που προβλέπει ο «Καλλικράτης» να γίνει – όπως το προέβλεπε ο «Καποδίστριας» – στο μέσο της θητείας των διοικήσεων που επικράτησαν των εκλογών του Μαΐου του 2014. Πολλές φορές η εκλογή νέου Προεδρείου στα δημοτικά συμβούλια, συνδυάζεται και με αλλαγές στο σχήμα διοίκησης κάθε Δήμου. Αλλαγές προέδρων κι αντιδημάρχων. Τα δεδομένα στο Δήμο Καβάλας, είναι λίγο – πολύ γνωστά. Δεν αλλάζει ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, αφού θα προταθεί από την πλειοψηφία και θα εκλεγεί πάλι ο Γιώργος Γραμμένος.

Ίδια φαίνεται να είναι η κατάσταση και στους άλλους τρεις Δήμου του Νομού Καβάλας.

Ο Βαγγέλης Τσομπανόπουλος δεν έχει πει το παραμικρό για το Γιώργο Καραγεωργίου, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου. Φαίνεται ότι θα παραμείνει Πρόεδρος και στα υπόλοιπα δυόμιση χρόνια. Αλλαγές αντιδημάρχων με αυτή την αφορμή δεν θα γίνουν στο Δήμο Νέστου, καθώς οι προηγούμενοι και καινούριοι σχετικά ορίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2016.

Παραμένει όπως όλα δείχνουν ο Δημήτρης Πιπίνης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου. Δε φαίνεται ότι θα υπάρχουν αλλαγές αντιδημάρχων στο νησί. Οι τρεις αντιδήμαρχοι είναι οι ίδιοι από την 1η Σεπτέμβρη του 2014.

Τέλος στο Δήμο Παγγαίου είναι πιθανές αλλαγές αντιδημάρχων. Αλλά για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει ακουσθεί το παραμικρό. Το πιθανότερο είναι να παραμείνει Πρόεδρος ο Κ. Γάκης και στα υπόλοιπα 2,5 χρόνια της θητείας του Φ. Αναστασιάδη,

Διαβάστε επίσης